-PLAY AND DISCOVER-, Serviciul european de voluntariat

-PLAY AND DISCOVER-, Serviciul european de voluntariat

Tinerii, cat si institutiile din Pitesti implicate in proiecte cu si pentru tineri pot afla informatii despre proiectele internationale derulate in cadrul programului Tineret in Actiune, Serviciul European de Voluntariat intr-o actiune deschisa publicului larg care se va desfasura in ziua de 03 Mai 2011 in Pitesti.

Fundatia Chance For Life in parteneriat cu Centrul Europe Direct Arges, organizeaza in data de 3 mai 2011 la ora 17:00, seminarul „Play and Discover – Serviciul European de Voluntariat o sansa pentru fiecare tanar”

Seminarul va avea loc la Sala de Conferinte a Bibliotecii Judetene Dinicu Golescu Arges. La acest seminar vor fi prezentate informatii despre posibilitatile oferite de proiectele derulate in cadrul Serviciului European de Voluntariat prin programul „Tineret in Actiune”, vor fi facute cunoscute oportunitatile oferite de implicarea intr-un proiect prin Serviciul European de Voluntariat, modalitatile de participare la un astfel de proiect si beneficiile educatiei non-formale.

De asemenea, participantii vor avea ocazia sa se intalneasca si sa cunoasca aspecte din experienta traita in cadrul unui astfel de proiect de catre doi voluntari care au ales sa vina in Romania timp de un an de zile.

Seminarul se adreseaza tinerilor intre 18 si 30 de ani, dar si reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale si institutiilor publice care lucreaza cu voluntari si care ar putea dezvolta astfel de proiecte.

Aceasta actiune este organizata in cadrul proiectului „Play and Discover”, finantat de Agentia Nationala pentru Proiecte Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale prin Programul Tineret in Actiune, Actiunea 2, Serviciul European de Voluntariat. Proiectul se desfasoara in perioada 15 mai 2010 – 15 iunie 2011, in parteneriat international cu organizatia „ICE Reseau Francophone” din Franta si consta in implicarea a 2 doi tineri voluntari veniti din Franta in programe educationale pentru copiii beneficiari ai Fundatiei Chance for Life. „Play and Discover” isi propune sa promoveze voluntariatul si sa ii ajute pe cei doi voluntari implicati sa isi dezvolte abilitatile de lucru cu copiii, sa se dezvolte personal intr-un mediu intercultural, se arata intr-un comunicat Europe Direct Arges.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *