„ECO3-Prinde ritmul naturii!”

ECO CLUB TM are placerea de a va invita miercuri, 19 martie 2008, la deschiderea oficiala a proiectului „ECO3-Prinde ritmul naturii!”. Evenimentul va avea loc de la ora 11°° in Sala de Sedinte a Consiliului Local din cadrul Primariei Municipiului Timisoara.
In perioada februarie – aprilie 2007 s-a desfasurat proiectul ECO 2 (Ecologie, Comunitate, Oportunitate) – „Can be fun!” realizat la initiativa fundatiei Leaders Romania in parteneriat cu Primaria Municipiului Timisoara, diverse companii, organizatii, presa si institutii de invatamant.
Aceasta alternativa la educatie ecologica a studentilor, elevilor si comunitatii locale s-a bucurat de un real succes, incurajand organizatorii si partenerii implicati sa realizeze un nou proiect: ECO 3 – „Prinde ritmul naturii!”
Proiectul „ECO3-Prinde ritmul naturii!” se va desfasura in perioada 19 martie – 17 mai 2008 si are drept scop promovarea educatiei ecologice in randul tinerilor si stimularea implicarii cetatenilor in problemele comunitatii locale, pentru dobandirea unei atitudini corespunzatoare fata de valorile ecologice. Participantii din cadrul proiectului sunt 40 de studenti din Centrul Universitar Timisoara, care se vor implica in cele doua sectiuni ale proiectului:
1. fundamentarea notiunilor legate de protectia mediului si componente de dezvoltare personala, care presupune vizite la companiile sponsorilor si o serie de traininguri de specialitate
2. activitati practice care presupune participarea membrilor comunitatii alaturi de studenti
In cadrul celei de a doua sectiuni a proiectului, studentii vor lua parte la elaborarea unei curricule pentru elevii de gimnaziu si a unui „Ghid ecologic al cetateanului”, vor contribui la concretizarea „Zilei Ecologice a Timisoarei” si la organizarea „ECO Day – Mini-festivalului ecologiei „.
Parteneri nostrii sunt: Consiliul Local, Coca-Cola HBC, Continental AP, Edy Spedition, Equilibrium, Flexitronics, Grupul Scolar Silvic, Hella Electronics, Pro Air Clean, Procter & Gamble, OSUT, RATT, RETIM, Start, www.timisoreni.ro, 24fun.
ECO CLUB TM a luat nastere din initiativa Leaders Timisoara, iar membrii sai sunt tineri din comunitatea timisoreana interesati de ecologie. Misiunea noastra este de a informa si a educa din punct de vedere ecologic cetatenii orasului nostru si de a colabora cu institutiile si autoritatile locale pe probleme de mediu. Mentionam ca nu suntem afiliati politic, iar niciuna din activitatiile noastre nu are caracter politic.
Va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra la numarul de telefon 0744614156 sau la adresa de e-mail [email protected], persoana de contact: Romina Faur.

ECO CLUB TM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *