“Ziua Verde” aduce formatii celebre!

Asociatiile responsabile cu gestionarea deseurilor electrice si electronice organizeaza campania “Ziua Verde”, prilej cu care va fi sustinut miine un concert in Bucuresti. Printre formatiile care vor concerta se numara Timpuri Noi, Zdob si Zdub si Phoenix.
ziua verde

In schimbul muzicii si distractiei, fiecare spectator este invitat sa faca parte din Miscarea “Ziua Verde” si sa aduca, astfel, un bec ars sau orice alt deseu electric si electronic. “Acest -bilet de intrare- la concert va fi depozitat intr-unul dintre Colturile Verzi amplasate pentru eveniment in Piata Revolutiei”, se arata intr-un comunicat remis de organizatori. Campania “Ziua Verde” este un program national initiat de Recolamp si Rorec, organizatii colective care indeplinesc responsabilitatea gestionarii deseurilor electrice si electronice, si implementat de Roddia, agentie specializata in programe de motivare non-financiara.

“RECICLEAZA! ACUM AI CUM!” Concertul va fi deschis de formatia Mahala Rai Banda. Aceasta a fost infiintata in 2002, numai anul acesta fiind prezenta la peste 40 de concerte din Europa. Iubiti si apreciati in strainatate, “Ziua Verde” ii aduce pe scena concertului pe cei care cinta “urban gipsy music”.

Vor cinta apoi Timpuri Noi, prietenii campaniei, iar Artan, ca de fiecare data o prezenta spirituala, va spune ca electrocasnicele ce se ard trebuie reciclate, nu aruncate!

Piata Revolutiei va rasuna si in acordurile celor de la Al Jawala, formatie de origine germana ce se declara fana a folclorului balcanic si care pledeaza pentru responsabilitate si respect fata de traditie. Vor urma Zdob si Zdub, iar seara va fi incheiata de legendara trupa Phoenix. Pentru acest concert vor fi prezenti si Moni Bordeianu, primul solist al formatiei, si Dorel Vintila, tobosar in formula de inceput. Campania “Ziua Verde” a adunat de-a lungul verii entuziasm si voie buna din toate locurile in care s-a oprit. Mesajul: “Recicleaza! Acum ai cum!” a insotit trupe alese in mari orase, precum Cluj, Deva, Tirgu-Mures, Bacau, Constanta, dar si pe litoral, la Vama Veche. Jurnalul National este partener media si prieten al evenimentului.

In cifre

“In cifre, Ziua Verde inseamna: sase orase in care s-au lansat Colturile Verzi – puncte de colectare destinate populatiei, patru Omuleti Verzi – purtatori de mesaj, mascote ale actiunii, sute de zile-om de voluntariat, zeci de momente stradale, zeci de mii de pliante distribuite, mii de afise lipite, sute de spoturi radio, mii de kilometri parcursi cu bicicleta pentru promovarea comportamentului responsabil fata de mediu, zeci de jurnalisti implicati, sute de mici acte artistice ecologice, mii de fotografii, sute de kilograme de deseuri electronice colectate”, se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente