Ola Bola Tatoo – Doar tatuajul este bun

Ola Bola Tatoo este o guma de mestecat care le ofera copiilor posibilitatea sa isi tatueze pe corp diverse desene. Acesta este singurul lucru bun pe care il ofera produsul analizat.
guma de mestecat cu E-uri
Pentru a citi eticheta produsului este nevoie de lupa si de foarte multa rabdare. Totusi, este nevoie de perseverenta pentru a afla care sint ingredientele, pentru ca majoritatea va pune sanatatea in pericol. Guma are in compozitie: “Zahar, baza de guma, sirop de glucoza, glicerina E 422, aroma identic naturala de capsuni, colorant rosu allura E 129, antioxidant BHA (n.r. – butilhidroxianisol) E 320”.

ANALIZA. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, descrie produsul analizat: “Guma de mestecat obtinuta din zahar si baza de guma din componente nespecificate, arome artificiale, coloranti artificiali, antioxidanti artificiali”. Producatorul incalca legea pentru ca nu specifica ingredientele folosite pentru baza de guma. Specialistul atrage atentia ca produsul are un profil nutritional foarte dezechilibrat si contine aditivi periculosi pentru persoanele sensibile (E 129 si E 320). Rosu Allura E 129 este un colorant rosu azoic, ce poate induce sindromul de deficienta de concentrare si hiperactivitate (ADHD). Mai mult, poate provoca alergii si este cancerigen. Doza zilnica admisa este de 7 mg/kg corp. Butilhidroxianisolul E 320 este un antioxidant artificial ce poate provoca alergii, stari de somnolenta, poate induce sindromul ADHD, este cancerigen si are efecte estrogenice. Guma contine o sursa de glucide, cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, sirop de glucoza), stresante pentru pancreasul endocrin. Glicerina E 422 poate provoca persoanelor sensibile dureri de cap, greata, senzatie de sete si hiperglicemie.

CONCLUZII. In urma analizei informatiilor oferite de eticheta, specialistul ne spune ca produsul nu este indicat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza. De asemenea, nici suferinzii de cancer, cei cu status proinflamator sistemic si cei cu sensibilitate la aditivii utilizati nu vor consuma guma analizata, pentru ca organismul lor sa nu aiba de suferit. Persoanele care sufera de diabet vor tine cont de aportul de glucide adus de produs.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente