„Casa Verde”, un proiect ecologic tot mai ocolit

Programul a fost luat cu asalt iniatial, insa avantul carasenilor a scazut considerabil, din cauza birocratiei si a costurilor mari. Acesta este dedicat exclusiv banatenilor care vor sa traiasca bio, care vor sa se incalzeasca folosind energia regenerabila.
casa verde
Primul val de cerereri pe care carasenii le-au depus la Agentia pentru Protectia Mediului (APM) din Caras-Severin a fost promitator, iar oamenii au inceput sa se retraga din afacerea verde, din diverse motive. „Este prea multa birocratie, multa bataie de cap si, in plus, banii ii recuperezi de abia la final, cu multa alergatura”, spune resitenul Marius Cretean. „Dintre toate metodele de incalzire puse la dispozitie prin program, cel cu panourile solare este mai rentabil”, spune resiteanul.

Alexandru Caragea este un alt localnic tentat sa depuna proiect pentru finantare, insa s-a declarat dezamagit. „Stiu ca, ulterior, costurile la caldura sunt reduse cu peste 50 la suta, insa nu am bani sa ii pun din buzunar si abia mai tarziu sa ma trezesc ca trebuie sa ma milogesc sa ii primesc”, subliniaza resiteanul.

Interes scazut

Prea mic este numarul familiilor pentru care economia facuta prin folosirea energiei regenerabile este mai importanta si chiar prioritara. „Sunt noua proiecte aprobate pana in prezent in judetul Caras-Severin, iar valoarea lor se ridica la peste 50.000 de lei”, a declarat, pentru Adevarul de Seara Resita, Adrian Voicau, purtatorul de cuvant al APM Caras-Severin.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *