„Drumul Oaselor” a fost curatat in graba doar de ochii presei

  1
  1103

  De pe soseaua de centura au fost incarcate tone de deseuri animale periculoase, abandonate de saptamani intregi fara ca nimeni sa se sesizeze. Cotidianul „Adevarul” a semnalat in paginile sale dezastrul de la marginea Capitalei.
  deseuri animaliere
  In urma aparitiei in editia de luni, 2 martie, in cotidianul „Adevarul”, a articolului „Drumul Oaselor”, in care era semnalat faptul ca Bucurestiul este inconjurat de o imensa groapa de gunoi, autoritatile s-au hotarat sa actioneze si au strans o parte din gunoaiele ce zac pe soseaua de centura.

  Peste o tona si jumatate de deseuri animale au fost incarcate in masinile firmei de salubritate „Rosal”, luni, in jurul pranzului, si au fost transportate la Protan. Mormanul de oase, ce zacea de saptamani intregi, devenise deja un imens focar de infectie.

  „Cum dracu ati ajuns voi sa gasiti gunoaiele din Cernica, nu stiu. Eu nu citesc presa. Daca va face placere sa scormoniti, mai veniti si altadata, ne spuneti pe unde le dibuiti si noi le adunam, iar asa ne scutiti de o treaba!”, a spus primarul din Cernica, Gelu Apostol, in momentul in care reporterul „Adevarul” l-a contactat, tot luni, sa-i comunice ca pe raza comunei sale zac starvuri roase de caini.

  Primarul din Bragadiru: „dau amenzi!”

  La sesizarea cotidianului nostru, comisarul-sef al Garzii de Mediu Ilfov, Ioana Suteu, a purces, impreuna cu Primaria Cernica, pe „Drumul Oaselor”, la curatenie.

  „Au fost incarcate 1,4 tone de deseuri animale periculoase, ce au fost duse de catre masinile „Rosal” la Protan, pentru a fi procesate si am sesizat si politia. Au fost gasite crotalii, placute de identificare a animalelor, care se afla deja la Directia Sanitar-Veterinara Ilfov.

  Ele sunt verificate de experti si, foarte curand, vor fi depistati si faptasii. Locul va fi, deocamdata, ingradit si pus sub paza pentru a fi limitat accesul in aceasta zona”, a declarat, pentru „Adevarul”, Ioana Suteu. In comuna Bragadiru, viceprimarul Ion Stanciu s-a gandit ca ar fi cazul sa faca si el ceva. I-a pus, degraba, la treaba pe consatenii sai, care au reusit, astfel, sa stranga, tot luni, in cateva ore, gunoaiele pe care le-au aruncat la marginea drumului luni in sir.

  „Am incarcat doua remorci cu gunoaie din Bragadiru, impreuna cu oamenii din comuna, si le-am dus la groapa proprie. Pana acum nu am reusit sa facem curatenie, din cauza timpului urat, dar de acum inainte voi avea grija sa nu se mai intample. Le-am spus oamenilor ca o sa le dau amenzi intre trei si cinci mii de lei, daca ii mai prind ca arunca porcarii pe drum”, a declarat viceprimarul din Bragadiru pentru cotidianul nostru.

  In Giulesti-Sarbi, gunoaiele se inmultesc

  In „mahalaua europeana” Giulesti-Sarbi insa hoiturile zac in continuare pe langa garduri. Garda de Mediu Bucuresti si Directia de Sanatate Publica a Municipiului asteapta invitatii speciale sau adrese scrise, pentru a se deplasa printre gramezile de gunoaie, gestionate doar de cainii vagabonzi.

  Olivia Oprisan, comisarul-sef al Garzii de Mediu Bucuresti, sustine ca alte institutii trebuie trase la raspundere in legatura cu gunoaiele din mahalale. „Nu intra in atributiile noastre, dar pe la sfarsitul saptamanii o sa derulam o actiune sa vedem despre ce este vorba. Vorbiti cu cei de la Directia de Sanatate Publica sau cu primaria, noi, ca garda, ne ocupam de alte lucruri si ar trebui sa avem si acordul comisarului general”, a declarat, pentru „Adevarul”, Olivia Oprisan.

  Purtatorul de cuvant al Directiei Sanatate Publica Bucuresti, Cristina Tase, sustine, la randul sau, ca institutia la care lucreaza, ca sa ia masuri, trebuie instiintata printr-o petitie. „Va rog sa ne trimiteti o solicitare scrisa, desi nu este de competenta noastra, ci a primariei sau a garzii”, a spus Tase.

  Primariile de sector, 1 si 6, si-au impartit zona in doua, pe strazi, iar groapa de gunoi din apropiere este „administrata” de rromii din zona. Curatenie ar trebui sa faca societatile de salubritate cu care cele doua primarii au contracte, „Urban” si „Romprest”, care sustin ca isi fac datoria. In continuare, gunoaiele zac pe ulitele din Giulesti-Sarbi, asteptand sa creasca iarba peste ele.

  Au fost incarcate 1,4 tone de deseuri animale periculoase, de la Cernica, ce au fost duse de catre masinile -Rosal- la Protan, iar faptasii vor fi gasiti in curand

  Ioana Suteu comisar-sef, Garda de Mediu Ilfov

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.