„Marea Debarasare”, pentru mobila veche

1
1108

La Oradea incepe un program-pilot pentru colectarea deseurilor voluminoase. Oradenii care vor sa scape de mobila veche vor putea sa o scoata in fata locuintei, intr-o zi de sambata a fiecarei luni.
rabla pentru mobila
Primaria Oradea le ofera localnicilor, incepand de saptamana viitoare, posibilitatea de a scapa in mod gratuit de mobila veche si de deseurile voluminoase, fara riscul de a fi amendati, printr-un program de debarasare solicitat operatorului de salubritate din municipiu.

Orlando Balas, consilierul pe probleme de mediu al primarului, a precizat, citat de Rompres, ca primaria municipiului a cerut firmei RER Ecologic sa demareze un program de ridicare gratuita a acestui tip de deseuri. Lunar, va fi programata o sambata, pe cartiere, in care localnicii vor putea sa isi scoata in strada obiectele mari care nu le mai sunt necesare. Apoi, firma de salubritate va duce aceste deseuri la groapa de gunoi.

Oradenii vor trebui sa depoziteze deseurile voluminoase pe trotuar si pe platformele betonate ale asociatiilor de proprietari, in locuri accesibile masinilor de salubritate. In celelalte zile decat cele incluse in program, localnicii care vor dori sa predea mobila veche, o vor putea face contra cost.

Primaria a atras atentia ca depozitarea deseurilor voluminoase pe spatiul verde sau pe domeniul public va atrage dupa sine sanctiunea cu amenda de pana la 2.500 lei, conform Regulamentului de organizare si functionare a serviciilor publice din municipiul Oradea.

Un program national

La inceputul acestui an, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, spunea ca ministerul va organiza, la nivel natio-nal, o debarasare de deseuri voluminoase, printre care si mobilier vechi.

„Pentru moment, vom da drumul urgent la Marea Debarasare pentru deseurile de echipamente electrice si electrocasnice, pasul urmator fiind lansarea unui program similar pentru deseurile voluminoase”, a precizat Dragos Nacuta, purtator de cuvant la Ministerul Mediului.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.