„Romania prinde radacini” in Dolj

102179mare1.jpg

Pe 22 martie, a avut loc la Dabuleni, judetul Dolj, o noua etapa a campaniei „Romania prinde radacini”, organizata de Realitatea TV, sustinuta de Petrom, cu sprijinul MaiMultVerde si in parteneriat cu RNP Romsilva si Consiliul Judetean Dolj.

Voluntarii care s-au alaturat campaniei „Romania prinde radacini” incearca sa inlature efectele dezastruoase ale desertificarii, aici in sudul Olteniei, unde nisipurile taioase strabat o campie pustie, presarata din loc in loc cu buruieni.

Desi, initial, fusesera mobilizati 1500 de voluntari din tot Doljul, numarul acestora a ajuns la aproximativ 4.000 de persoane – voluntari, artisti, militari, politicieni, dar si oameni simpli au plantat ieri in jur de 35.000 de puieti de salcam pe o suprafata de aproape noua hectare.

In prima parte a zilei, printre cei care au venit la Dabuleni sa planteze arbori s-au numarat elevi si studenti din Dolj, dar si din judetele invecinate, jandarmi, militari, cadre ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dolj. Si studenti ai Facultatii de Geografie din Craiova s-au alaturat campaniei, aducand o contributie in acest sens. De asemenea, prezent la aceasta actiune a fost si Ministrul Mediului-Nicolae Nemirschi.

In ciuda faptului ca numarul ustensilelor de munca a fost limitat, s-a reusit plantarea puietilor in 4-5 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *