„Verzii” fac gherila in Retezat: opt zile de protest impotriva unui drum dezastru national

Ecologistii continua si astazi sa blocheze DN 66, tabara de rezistenta atragand sustinatori din toata tara. In plus, contrastudiul care demonstreaza ca soseaua va duce la asfaltarea ultimul Peisaj Forestier Intact din zona de clima temperata a Europei merge mai departe.ecologistii

Potrivit presedintelui Agent Green – una dintre organizatiile protestatare, Gabriel Paun, studiul de biodiversitate intocmit pentru continuarea drumului este extrem de slab. „Pe cei 19 kilometri care ar urma sa fie construiti s-a identificat doar o urma de urs, in timp ce noi am gasit 108 locuri prin care mamiferele mari au traversat drumul, ceea ce demonstreaza o activitate intensa. S-a spus ca nu se gaseste niciun liliac, noi am descoperit 26 de specii”, a declarat Paun, in aceasta dimineata.

In cursul zilei de astazi, Primaria Uricani va decide daca va acorda sau nu aviz favorabil prostestului organizat de ecologisti, actiune care atrage din ce in ce mai multi sustinatori. „Am aflat de protestul de pe DN 66A, am lasat Delta pe maini bune si am venit cu patru voluntari sa dam o mana de ajutor pentru salvarea de asfalt a Muntilor Retezat”, a spus Rucsandra Galateanu, de la organizatia „Salvati Dunarea si Delta”. Pentru perioade scurte de timp au venit sa se alature protestului chiar si persoane private si turisti care au aflat de cauza organzatiilor si doresc sa o sustina. Petitia pentru stoparea DN 66A a fost lansata chiar si pe site-ul de socializare Facebook, unde a adunat peste 3.000 de sustinatori internationali.

PROMOVARE
Petitia pentru stoparea DN 66A a fost lansata si pe site-ul de socializare Facebook.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *