1.000.000 Euro pentru solutii green

  0
  464
  1.000.000 Euro pentru solutii green
  1.000.000 Euro pentru solutii green

  Lakeview este situat intr-una din zonele cu cel mai rapid ritm de extindere din Bucuresti. Cartierul de business din care face parte Lakeview respecta planul autoritatilor locale de a transforma nordul capitalei intr-o zona de referinta pentru constructii de birouri de clasa superioara, centre comerciale si cladiri rezidentiale de lux.

  Pentru Schneider Electric Romania, proiectul Lakeview a fost o ocazie de a implementa o mare parte din solutiile pe care le furnizeaza: echipamente de medie si joasa tensiune, tablouri electrice, distributie pe verticala a energiei utilizand bare capsulate si sisteme BMS care controleaza intreaga cladire sau areale restranse dedicate fiecarui chirias.

  „Procesul de management al cladirii impreuna cu cel de alimentare cu energie electrica sunt esentiale atunci cand avem de-a face cu o cladire de birouri. Solutiile furnizate pentru Lakeview reprezinta modul in care Schneider Electric Romania a raspuns provocarii de a crea o cladire ecologica inteligenta si eficienta din punct de vedere energetic.” a declarat Saulo Spaolanse, Country President Schneider Electric Romania.

  Viziunea dezvoltatorului de a investi intr-o cladire verde a oferit sansa Schneider Electric de a propune solutii complete de standard superior. Companiile care in acest moment isi desfasoara activitatea in Lakeview, beneficiaza de confort si siguranta sporite. In plus, monitorizarea individuala a consumurilor de energie le pemite sa puna in practica o politica de eficientizare a costurilor operationale. Solutiile Schneider Electric le ofera posibilitatea chiriasilor de a realiza economii de pana la 30%.

  Construit pe o suprafata de 26.000 mp suprateran si 19.000 mp subteran, complexul Lakeview este primul ansamblu de cladiri care a obtinut certificatul BREEAM si recunoasterea drept cladire ecologica. Una dintre cerinte pentru a obtine a acest certificat a fost utilizarea de echipamente ecologice si solutii performate de BMS (Building Management System).

  „Datorita amplasarii sale pe locul unui fost parc industrial, Lakeview a fost de la inceput gandit ca un proiect cu valoare ecologica, care sa aiba un impact redus asupra mediului, cu un grad crescut de functionalitate si durabilitate. Lakeview este un proiect unic in categoria cladirilor de birouri din Bucuresti, respectand toate standardele de eficienta ale unei cladiri de birouri de clasa A”, a declarat Sorin Dumitrascu, reprezentantul AIG/Lincoln Dezvoltare Imobiliara, dezvoltatorul proiectului.

  BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) este metoda cea mai utilizata de evaluare a cladirilor din punct de vedere ecologic la nivel mondial, cu peste 110.000 de cladiri certificate si peste jumatate de milion inregistrate. Aceasta defineste standardul pentru cea mai buna practica in design durabil si a devenit unitatea de masura de facto pentru a descrie performanta ecologica a unei cladiri.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.