100 de cicloturisti pe urmele lui Brancoveanu

0
828

Aproape 100 de biciclisti au parcurs sambata, 15 august, peste 40 de km, in regiunea Bolintin-Vale-Potlogi, in turul “Bucura-te de cicloturism, pe urmele lui Brancoveanu”.

????????????????????????????????????

Participantii au descoperit monumente in stil brancovenesc mai putin cunoscute, precum Conacul Druganescu din Stoenesti si Palatul din Potlogi, ctitorite in urma cu peste 300 de ani. Turul a fost organizat chiar in apropierea zilei care marcheaza martiriul domnitorului si al familiei sale din anul 1714 (16 august).
“Aceasta zona are multe de oferit atat iubitorilor de miscare in aer liber, cat si celor care doresc sa afle mai multe despre istoria si cultura tarii noastre. In acelasi timp, ne-am bucurat, intr-un ritm lejer, de traseul prin padurea de langa Cascioarele. Iar localnicii ne-au primit, in mod traditional, cu paine si sare, dar si cu alte bunatati pregatite in gospodariile lor”, a spus Mircea Crisbasanu, membru al Asociatiei ROI si coordonator al Outhentic Cycling Romania.
“Am cunoscut oameni extraordinari, pasionati de bicicleta si interesati sa descopere locuri frumoase. Este un semn ca avem puterea sa pastram si sa ducem mai departe valorile romanesti autentice. Romania merita descoperita si pretuita si de pe bicicleta! Sper ca, dupa aceasta vizita exploratorie, sa reveniti cu drag in zona, impreuna cu prietenii, spre binele comunitatii locale, care are multe de oferit”, i-a incurajat pe participanti dna Georgeta Maria Tudor, initiatoarea actiunii si reprezentant al OMV Petrom la Bolintin Vale.
Participantii au fost incantati de varietatea traseului, de bogatia culturala a zonei, precum si de sprijinul primit pe parcurs. “Am invatat multe despre tara noastra, am vazut ca Romania are multe locuri interesante, dar nestiute si voi reveni cu drag aici”, a spus Alexandra Dumitru, una dintre participante, in varsta de 16 ani. Pentru Ana Maria Mitrache “tura din Bolintinul de Vale spre Bucuresti a luat RAPID o turnura de vis!”. “Am avut parte de tot ce ne doream intr-o zi de sambata: un traseu educational, recreativ si am facut si miscare”, ne-a spus Dragos Belu. Alaturi de alti 15 bucuresteni, el a facut drumul din Capitala si inapoi pe bicicleta, ceea ce inseamna ca au parcurs aproximativ 125 km in aceeasi zi.
Evenimentul “Bucura-te de cicloturism, pe urmele lui Brancoveanu” a fost organizat de OMV Petrom, alaturi de Asociatia ROI si Outhentic Cycling Romania. Iubitorii de cicloturism sunt invitati sa parcurga si pe cont propriu traseul, care are un grad de dificultate scazut si poate fi parcurs impreuna cu familia, in jumatate de zi. Harta traseului este aici: http://www.bikemap.net/en/route/3197057-traseul-cicloturistic-pe-urmele-lui-brancoveanu-bolintin-vale-potlogi/. Bolintin-Vale – Potlogi este marcat, in punctele-cheie, cu bannere informative si va fi promovat in reteaua nationala de trasee culturale cicloturistice de catre Outhentic Cycling Romania si Asociatia ROI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.