100 kilometri de piste pentru biciclete in Capitala. Primaria are banii, dar nu s-a decis unde sa le amplaseze

  Consilierii liberali vor piste pentru biciclişti în Târgu-Jiu
  100 kilometri de piste pentru biciclete in Capitala. Primaria are banii, dar nu s-a decis unde sa le amplaseze
  100 kilometri de piste pentru biciclete in Capitala. Primaria are banii, dar nu s-a decis unde sa le amplaseze

  Primaria Capitalei si Ministerul Mediului vor cheltui 10 milioane de euro pentru amenajarea a 100 de kilometri de piste de biciclete. Un proiect similar, in valoare tot de 10 milioane de euro, a fost realizat in anul 2012 si a avut ca urmare desfiintarea pistelor de catre Politia Rutiera, pentru ca erau periculoase.

  Acum, Sorin Oprescu ia in calcul refacerea unora dintre aceste trasee vechi, chiar si cu riscul de a fi desfiintate din nou.

  Cu 10 milioane de euro de la Guvern in cont, gata de cheltuit pentru pistele de biciclete, Primaria Capitalei nu stie inca unde le va amplasa. Chiar si fara un proiect concret, primarul general, Sorin Oprescu si ministrul mediului, Attila Korodi, au prezentat, oficial, investitia. Teoretic, pistele ar urma sa fie amenajate pe 60 de strazi din oras.

  In unele cazuri, insa, pistele vor fi trasate pe trotuar, exact peste cele vechi.

  „Unele dintre ele pot fi refacute si vor fi refacute pentru ca asta este situatia”, spune Sorin Oprescu.

  In urma cu doi ani, Politia Rutiera a decis desfiintarea a 100 de km de trasee aflate pe trotuare pentru ca puneau in pericol biciclistii si pietonii.

  „Bucurestenii nu merg cu bicicleta nu pentru ca nu au bicicleta, ci pentru ca e foarte complicat si riscant, spune Irina Zamfirescu”, spune un membru al Comunitatii Biciclistilor din Bucuresti.

  Edilul Capitalei nu pare dispus nici acum sa tina cont de recomandarile politistilor.

  „La Brigada Rutiera nu ai ce sa consulti. Ei sunt fericiti sa dea un aviz pentru ca dupa aceea sa vina sa iti povesteasca cum trebuie sa o inchizi, ca e mai bine asa”, spune primarul Sorin Oprescu.

  Ministrul Mediului, Attila Korodi vede cele 10 milioane de euro cheltuite fara rost de Primaria Capitalei.

  „Acest studiu de fezabilitate ne arata ca ceea ce va avea Bucurestiul va fi diferit de ce s-a intamplat in anii trecuti”, crede Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

  Cu 10 milioane de euro primite acum, Primaria va amenaja alti 100 de kilometri de trasee in zona centrala. Cele mai mult vor fi amplasate pe marile bulevarde, dar si pe unele strazi secundare acolo unde limita de viteza pentru autoturisme va fi redusa la 30 de km pe ora. Biciclistii vor avea la dispozitie si 18 puncte de inchiriere si 78 de parcari.

  Constructia noilor trasee va incepe in luna iunie si ar trebui sa se incheie pana la sfarsitul anului viitor.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *