13 bacauani au clonat in oras organizatia GreenPeace

  0
  306

  Din grup fac parte profesori, specialisti in calculatoare sau studenti. Dorinta lor este ca municipiul sa fie cat mai colorat in verde.clona Bacau

  Satui de lipsa spatiilor verzi si de gunoaiele care domina strazile orasului, cei 13 bacauani iubitori de natura, impreuna cu doua ONG-uri, au pus bazele primului grup de lucru pe ecologie urbana din oras.

  Intitulat „Bacaul verde”, grupul si-a trasat deja obiectivele. „Orasul are aproximativ 14 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor, fata de 30 cat este media europeana. Vom iesi la plantat de flori si copacei. Vom demara o campanie de curatenie in oras si vom semnala administratiei locale cand spatiul verde este distrus”, ne-a declarat Marinela Potarniche, profesor si membra a proaspatului grup.

  Flori si copacei gratis

  Pentru a atrage de partea lor cat mai multi cetateni, cei 13 bacauani au apelat si la internet. „Fiecare bacauan poate sa se inscrie in grupul „Yahoo Bacaul verde”. Trebuie sa vina cu minim cinci idei referitoare la cum sa facem ca orasul nostru sa fie mai curat si sa aiba mai multa verdeata”, a mai precizat Marinela Potarniche.

  Primele masuri luate de membrii „Bacaul verde” sunt instruirea celor care vor sa adere si sesizarea autoritatilor locale cu privire la problemele pe care le are orasul la capitolul „verde”. In replica, reprezentantii primariei sustin ca principalii vinovati de aspectul urat al orasului sunt chiar cetatenii. Totusi, au promis ajutor.

  „Initiativa bacauanilor este laudabila si chiar o sa le punem la dispozitie flori si copaci pentru plantatie. Totusi, la capitolul educatie sunt carente foarte mari. Sunt persoane care arunca mizeria langa cosul de gunoi sau rup florile de pe spatiile verzi”, a spus Viorica Marcu, seful Directiei Spatii Verzi din cadrul Primariei Bacau. O mana de ajutor va veni si din partea Agentiei de Protectia Mediului (APM).

  „Nu pot reusi de unii singuri. Proiectul lor este laudabil, dar vor trebui sa fie foarte perseverenti. Bacaul este un oras cu foarte putina vegetatie. Ii vom sprijini insa cu materiale informative si sfaturi”, ne-a declarat Maria Ionos, purtatorul de cuvant al APM Bacau. O prima actiune de amploare a fost stabilita pentru toamna. „Vrem sa facem curatenie in tot judetul, intr-o singura zi. Vom strange echipe de voluntari care vor matura efectiv judetul de gunoaie”, ne-a declarat Florin Suciu, initiatorul proiectului „Bacaul Verde”.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.