15 agenti de politie din Suceava au primit avertismente de la IPJ pentru ca nu ii prind pe cei care taie padurea

15 agenti de politie din Suceava au primit avertismente de la IPJ pentru ca nu ii prind pe cei care taie padurea
15 agenti de politie din Suceava au primit avertismente de la IPJ pentru ca nu ii prind pe cei care taie padurea

15 agenti de la posturile comunale din judetul Suceava, majoritatea din zona Falticeni, au primit avertismente scrise de la sefii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Suceava, fiind atentionati ca nu au avut deloc activitate pe linia constatarii infractiunilor silvice. Sefii de post si oamenii din subordinea lor au fost atentionati ca in 2014 sa se ocupe de aceste probleme, in caz contrar riscand sanctiuni mai aspre.

Situatia a fost semnalata de liderii Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), care considera ca masura nu s-a indreptat catre cine trebuie.

Iulian Surugiu, liderul SNAP la nivel national, a declarat:
„Credem ca atentionarea agentilor de politie pentru activitate slaba pe linia silviculturii este total anormala. Pe langa faptul ca programul de lucru al politistilor care lucreaza la un post comunal de politie este practic non-stop, acestia mai sunt si sanctionati ca nu au facut si munca altor compartimente specializate din cadrul IPJ Suceava. Pentru cine nu stie, IPJ Suceava are un birou care se ocupa strict de aceasta problema”.

Liderii de sindicat s-au plans ca agentii de la posturile comunale sunt platiti pentru opt ore de munca pe zi, insa trebuie sa fie pe pozitii in orice moment. Acestia au dat ca exemplu posturi comunale din judet unde lucreaza doar cate doi oameni ori unul singur (la Postul comunal Poieni Solca), conditii in care s-au intrebat cand mai au timp agentii sa faca si patrulari si sa-i prinda pe cei care taie padurea.

De la finele saptamanii trecute, SNAP are birou teritorial la Suceava. Presedinte a fost ales agentul-sef principal Vasile Grumezescu, seful Postului de Politie Paltinoasa, in timp ce vicepresedinte este agentul-sef principal Lucian Galateanu, de la Sectia de Politie Burdujeni.

Agentii de politie se plang de faptul ca au salarii la jumatate fata de ofiteri si de cele mai multe ori au de prestat mult mai multe ore de munca decat acestia.

De cealalta parte, reprezentantii IPJ Suceava spun ca masura de atentionare este justificata, agentii de la posturile comunale fiind primii care ar putea avea informatii despre activitati ilicite pe linia lemnului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente