150 de puieti de arbori, plantati in zona Manastirii Zamca

  0
  344
  150 de puieţi de arbori, plantaţi în zona Mănăstirii Zamca
  150 de puieti de arbori, plantati in zona Manastirii Zamca
  150 de puieti de arbori, plantati in zona Manastirii Zamca

  Zeci de voluntari s-au mobilizat la finele saptamanii trecute, in zilele libere de 1 si 2 mai, pentru a continua campania „Radacini si Oxigen pentru Zamca” demarata in 2008, in scopul stoparii si prevenirii alunecarilor de teren ce au amenintat cu circa zece ani in urma Complexul Medieval Zamca.

  Membrii Ansamblului de reconstituire istorica „Ordinul Musatinilor” si ai unui detasament de voluntari ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava au plantat 150 de puieti de arbori, pusi la dispozitie de Directia Silvica Suceava.
  Actiunea a fost coordonata de Ocolul Silvic Patrauti, prin seful de ocol, ing. silvic Stelian Chidovet, lucrarile fiind executate sub directa indrumare in teren a ing. silvic Sorin Bandiu si a padurarului Radu Stoleriu.

  Participantii la aceasta actiune de voluntariat au fost rasplatiti prin reprezentatii artistice oferite pe 1 si 2 mai, incepand cu ora 13.00, in zona intrarii in Manastirea Armeneasca Fortificata Zamca, de Compania LuMiOLAR – spectacole de teatru de papusi cu reprezentatiile „Domnita Azaleea” si „Cum si-a ales Harap-Alb calul”, cat si de Ansamblul de reconstituire istorica „Ordinul
  Musatinilor” care a sustinut un spectacol de sonete.

  Campania de primavara s-a incheiat ieri cu lucrari de toaletare a arborilor si curatire a lizierei de vegetatia salbatica.

  In cadrul aceleiasi campanii, Centrul Cultural „Petre Tutea” a organizat si o masa rotunda, la care au fost invitati si reprezentantii institutiilor cu competente in domeniul mediului, in cadrul discutiilor fiind identificate masuri si actiuni viitoare menite atat a impiedica incepand din acest an distrugerea puietilor deja plantati, cat si a proteja liziera creata in ultimii sapte ani pe limita dinspre Scheia a platoului Zamca.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.