17 sanctiuni aplicate de Directia Apelor Jiu pentru poluarea apelor

Inspectorii Directiei Apelor Jiu au acordat, in luna septembrie, 17 sanctiuni pentru nerespectarea legislatiei privind gospodarirea apelor.

In judetul Mehedinti a fost intocmit si un dosar penal pentru societatea SC Competent Serv SRL. Societatea este acuzata ca a excavat agregate minerale la o distanta de circa 330 metri in amonte de podul rutier de la intrarea in Drobeta-Turnu Severin fara a detine autorizatie de gospodarire a apelor. Tot in judetul Mehedinti, societatea SC Severnav SA a primit avertisment pentru ca nu a solicitat autorizatia de gospodarire a apelor la termenul stabilit.

Dintre cele 16 avertismente, opt au fost acordate in judetul Dolj. Astfel, SC Felviu Prod SRL Bucovat a primit avertisment pentru ca a curatat decantorul mecanic format din cinci compartimente doar partial. Detinatorii Balastierei Balta, din orasul Filiasi, au fost avertizati, deoarece balastiera avea depozit de nisip si pietris in albia minora. Directia pentru Servicii comunale Segarcea a primit de la inspectorii Directiei Apelor Jiu un avertisment, intrucat nu a respectat termenele de punere in functiune a lucrarilor precizate in programul de etapizare aprobat.

Primaria Bailesti a primit avertisment, deoarece nu a obtinut, la termen, autorizatia de functionare in conditiile de siguranta a lucrarii, precum si obtinerea autorizatiei de gospodarire a apelor. Acelasi avertisment au mai primit Primaria Diosti, pentru situatia de la acumularea Diosti, si Primaria Daneti, pentru acumularea Locusteni.

In judetul Hunedoara au mai fost sanctionate contraventional sapte persoane fizice, pentru faptul ca nu au respectat legislatia in domeniul gospodaririi apelor.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente