190.000 de lei sanctiuni in Timis pentru nerespectarea legislatiei cu privire la protectia apelor

190.000 de lei sanctiuni in Timis pentru nerespectarea legislatiei cu privire la protectia apelor

190.000 de lei. Aceasta este valoarea sanctiunilor pe care responsabilii de la Administratia de Apa Banat le-au aplicat in Timis celor care nu respecta legislatia cu privire la protectia apelor. Mai precis, 34 de agenti economici sau timiseni au primit amenzi si avertismente de la inspectorii Administratiei. Problemele mari sunt la exploatatiile din apropierea apelor. In ceea ce priveste protectia impotriva calamitatilor, autoritatile anunta ca dupa ce vor incheia lucrarile la structura de rezistenta a digurilor, vom avea una dintre cele mai sigure zone din tara.

Aproape 350 de controale au facut responsabilii de la Inspectia Teritoriala a Apelor, impreuna cu autoritatile locale, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Garda de mediu si comisariatele de mediu. Si asta in primele 7 luni ale anului.

In ceea ce priveste intarirea digurilor din zona pentru prevenirea inundatiilor, cei de la Administratia de Apa Banat sustin ca vestul tarii sta bine la acest capitol. Mai precis, de la inceputul anului se lucreaza la consolidarea digurilor pe tronsoanele Lugoj-frontiera cu Serbia si Bocsa-Faget-Rachiuta-Manastur. In 2011, muncitori trebuie sa finalizeze intarirea a peste 28 km de diguri pe Bega, 30 pe afluenti si a nu mai putin de 86 de km pe raul Timis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *