200 de elevi de la mai multe scoli si licee din Cluj-Napoca au participat astazi la o actiune ecologica

  0
  409
  La Tarna Mare se va amenja o tabără ecologică pentru elevi
  200 de elevi de la mai multe scoli si licee din Cluj-Napoca au participat astazi la o actiune ecologica

  Aproape 200 de elevi de la mai multe scoli si licee din Cluj-Napoca au participat astazi la o actiune ecologica. Acestia au plantat, alaturi de echipa de juniori a clubului CFR 1907, 100 de arbori ornamentali in Parcul Feroviarilor.

  O ampla campanie de protectie a mediu a lost lansata de doua asociatii clujene, Pro Cluj – Pro Kolozs Megye Egyesulet si Claudiopolis Egyesule, in colaborare cu Garda de Mediu si Inspectoratul Scolar Judetean. Startul a fost dat astazi in Parcul Feroviarilor, unde elevii si sportivii juniori de la clubul de fotbal CFR 1907 au plantat 100 de arbori ornamentali, cu ocazia Zilei Pamantului, care a avut loc ieri.

  „Noi am dorit sa marcam aceasta zi prin plantari de arbori, de puieti impreuna cu ajutorul elevilor din diferite licee. Am ales Parcul Feroviarilor, pentru ca aici au fost mai multe probleme, este un parc lasat in paragina si daca nu facem ceva se va degrada pe zi ce trece. Nu putem sa ne permitem acest lucru. Pana la sfarsitul anului 2013 trebuie sa ajungem la 26 de metri patrati de spatiu verde, pe cap de locuitor”, explica Imre Lenke, prim-comisar al Garzii de Mediu Cluj.

  De asemenea, a fost prezent si fostul consilier prezidential al presedintelui Traian Basescu, candidat la Primaria Cluj-Napoca, Eckstein-Kovacs Peter, care a adresat elevilor, pe un ton ridicat, un mesaj ecologic: „Vreum un Ardeal verde, vrem un Cluj verde”.

  „Am vrut sa vin pentru ca-mi place natura si am de gand sa o protejez si nu-i foarte greu de sapat”, a spus un elev activ la plantari, in timp ce altii au bombanit ca „s-a iesit cu clasa si n-am avut de ales”. „Trebuie sa iasa sa vada si ei ce inseama sa plantezi un pom si sa faci curatenie, cum se mentine un spatiu verde”, explica unul din profesorii insotitori.

  Actiunile de ecologizare vor continua in perioada urmatoare in tot judetul Cluj prin colectarea selectiva a deseurilor, a PET-urilor si a DEEE-urilor (electrice, electronice si electrocasnice).

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.