2011, anul european al voluntariatului

2011, anul european al voluntariatului

Comisia Europeana a inaugurat, joi, ” 2011- Anul european al voluntariatului”, cu scopul de a-i incuaja pe cetatenii sa participe la actiuni de voluntariat.

Sub sloganul „Ofera-te voluntar! Schimba ceva!”, Comisia Europeana incurajeaza schimbul de bune practici intre autoritatile statelor membre si organizatiile de voluntari.

Totodata se va pune accentul pe formarea voluntarilor, acreditarea si asigurarea calitatii, precum si asigurarea unei corespondente eficiente si eficace a abilitatilor posibililor voluntari cu oportunitatile de voluntariat, noteaza Evenimentul Zilei.

Potrivit sursei citate, Comisia Europeana va promova si crearea de noi initiative de colaborare in retea la nivel european pentru a incuraja schimburile transfrontaliere si sinergiile intre organizatiile de voluntari si alte sectoare.

100 de milioane de europeni isi dedica timpul si experienta pentru a-i ajuta pe cei care se afla in dificultate. Un Eurobarometru din mai 2010 a relevat faptul ca 3 din 10 europeni sustin ca sunt implicati in mod activ ca voluntari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *