25 echipaje din tara au participat la Agafton la un concurs national de Protectia Mediului

  0
  623
  25 echipaje din ?ar? au participat la Agafton la un concurs na?ional de Protec?ia Mediului
  25 echipaje din țară au participat la Agafton la un concurs național de Protecția Mediului
  25 echipaje din tara au participat la Agafton la un concurs national de Protectia Mediului
  25 echipaje din tara au participat la Agafton la un concurs national de Protectia Mediului

  Palatul Copiilor Botosani si Asociatia ”Papucul doamnei” in parteneriat cu Primaria municipiului Botosani, I.S.J. Botosani, Directia Judeteana pentru Sport si tineret, Agentia pentru Protectia Mediului, Directia Silvica si Asociatia Ecotic au organizat in Tabara Agafton, in perioada 29 mai-1 iunie 2014, a VIII a editie a Concursului National de Protectia Mediului ”Si gestul tau conteaza!”, inscris in C.A.E.N. al M.E.N., Domeniul Ecologie si Protectia Mediului, Anexa 9, pozitia 4.

  Au fost prezente 25 echipaje din tara calificate dupa prima etapa a concursului, care a avut loc in perioada 3-17 martie 2014 si a cuprins 4 sectiuni: proiect, fotografie, cel mai util obiect din deseuri si colaj cu materiale din natura. Proiectul a avut ca colaboratori Centrul Europe Direct Botosani si ca sponsor Fundatia ”Arbitrii elegantei si fii” din Bucuresti.

  Deschiderea a fost oficiata de catre domnul director al Palatului Copiilor Botosani, prof. Marcel Dupu si partenerii acestui concurs, domnisoara ing. Narcisa Dumitriu, doamnele ing. Roxana Gafencu, Iolanda Sincu si Magdalena Obada – specialiste din cadrul APM Botosani, d-nul dr. ing. Gabriel Cardas din cadrul Directiei Silvice si d-nul director Florin Martolea din cadrul Directiei Agricole. Oficial a fost lansata si aparitia nr. 2 al revistei ”Si gestul tau conteaza! Pentru mediu, pentru sanatate!” cu I.S.S.N.

  A fost amenajata o expozitie cu lucrarile primei etape si un stand cu materiale informative dedicat Zilei Internationale a copilului cu tema ”Dreptul la un mediu sanatos” oferite de Centrul Europe Direct Botosani prin d-nul Radu Cajvaneanu.

  Desi vremea nu a fost prielnica nu s-au abatut de la programul concursului astfel incat participantii au ajuns la bisericuta de lemn ”Sf. Imparati” din cel mai vechi sat din Moldova, Horlaceni, la Manastirea Gorovei si Mosia ”Cai de vis”, destinatii frumoase de pe meleagurile botosanene. Au participat la traseul aplicativ organizat de d-nul prof. Renga Alexandru de la Palatul National al Copiilor, concurand la tir, arc si darts, exceland la proba surpriza ce a constat in realizarea unui desen cu tema ”Simboluri botosanene”, unde au folosit coloranti din natura.

  Atelierele de lucru cu tema “Verde gandim, energie economisim!” au pus la incercare creativitatea si indemanarea participantilor dovedind utilitatea refolosirii materialelor naturale si artificiale. Lucrarile realizate au intrat in mult asteptata tombola a elevilor.

  Ca partener special a fost invitat d-nul Florin Ovidiu Catz Marcoci, reprezentantul zonal al Asociatiei Ecotic sa sustina un seminar si sa asiste la o activitate speciala de constructie a unui pod din baterii uzate, baterii ce au fost colectate de fiecare echipaj in parte. Coordonatorii activitatii au fost elevii voluntari ai Asociatiei ”Papucul doamnei”, Condurache Alice, Tatarciuc Serban si Araritei Alexandra. Pentru aceasta activitate echipajelor li s-au oferit diplome, materiale informative, recipiente tip casuta pentru baterii si marele premiu, o imprimanta, pentru activitatile Cercului protectia mediului de la Palatul Copiilor Botosani. Bateriile au fost predate Asociatiei Ecotic.

  Concursul s-a incheiat intr-un cadru festiv unde li s-au acordat elevilor si cadrelor didactice diplome, premii si trofee de organizatoarea acestui concurs, prof. Cecilia Vicoveanu impreuna cu partenerii de suflet, d-ra ing. Narcisa Dumitriu, specialist APM Botosani, d-nul ing. dr. Paul Vieru din cadrul Primariei Botosani si d-nul prof. Renga Alexandru de la Palatul National al Copiilor Bucuresti.

  In continuare va prezentam cateva imagini foto-video de la acest eveniment, mai multe imagini puteti gasi si in albumul foto special creat acestui eveniment de pe pagina noastra oficiala de facebook: www.facebook.com/4Botosani.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.