4 proiecte romanesti finaliste la Green Awards 2010

  0
  439
  4 proiecte romanesti finaliste la Green Awards 2010
  4 proiecte romanesti finaliste la Green Awards 2010

  Patru proiecte desfasurate in ultimul an de o serie de ONG-uri si companii din Romania au ajuns in finala competitiei internationale GREEN AWARDS, editia 2010. In cadrul ei au fost premiate cele mai eficiente si creative campanii de protectia mediului.

  Organizatiile din Romania s-au remarcat prin faptul ca au inscris al doilea cel mai mare numar de proiecte, dupa Marea Britanie si la egalitate cu SUA. Dintre acestea, 4 au ajuns in finala, alaturi de proiecte ale unor organizatii de renume la nivel international.

  Proiectele nominalizate au fost:

  1)I love Velo” (Asociatia Green Revolution) la categoria Best Green Charity Campaign – proiect de bike-sharing gratuit, lansat in 2010 si finantat de Raiffeisen Bank.

  2)Recicloniada” (Apa Nova) la categoria Best Green Event – proiect de colectare de deseuri reciclabile, derulat pe parcursul unei zile alaturi de ONG-uri si asociatii specializate.

  3)Programul de Colectare Selectiva” (Coca-Cola HBC Romania) la categoria Best Green PR Campaign –  o serie de proiecte sau campanii de constientizare in privinta colectarii selective si actiuni de „lobby” pentru dezvoltarea infrastructurii de specialitate.

  4)Monumentul Voluntarului Necunoscut” (MaiMultVerde) la categoria Best Green Public Sector Communication – statuie realizata din papura, ca omagiu pentru voluntarii din Romania.

  Gala de premiere a avut loc pe 2 decembrie, la Londra. Marele premiu a fost castigat de China Environmental Protection Foundation pentru o campanie de promovare a mersului pe jos, in detrimentul deplasarii cu masina. In cadrul campaniei, fundatia a realizat un poster de mari dimensiuni, care a fost amplasat in 7 intersectii importante din Shanghai.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.