40 de licee din Bucuresti se intrec intr-un concurs de mediu

Elevii din 40 de licee bucurestene se intrec intr-un concurs de protectia mediului, cu ajutorul Brosurii ECO realizata de Asociatia EcoAssist. Echipa castigatoare va primi diplome si atestari gratuite ECLD pentru toti membrii, cat si oportunitatea de implementare a proiectului.concurs de mediu

Scopul Brosurii ECO este de a incuraja activismul ecologic al tinerilor. Astfel, s-a realizat o scurta prezentare a entitatilor care activeaza in acest domeniu in Bucuresti (ONG-uri si autoritati), a pasilor pentru organizarea actiunilor ecologice cat si a regulilor de buna practica in acest domeniu.

Brosura ECO prezinta “Cele zece legi ale ecologistului”: un om care doreste sa protejeze mediul nu trebuie sa arunce nimic pe jos, trebuie sa planteze copaci, sa mearga cat mai mult pe jos si sa ii convinga pe ceilalti sa fie prietenosi cu mediul.

De asemnea, pentru a incuraja implicarea tinerilor in ecologie, s-a organizat un concurs de proiecte. In cadrul acestui concurs elevii fiecarui liceu vor propune si inscrie proiecte ecologice.

Elevii vor primi indrumare atat de la profesorii coordonatori din fiecare liceu, cat si direct de la unul din coordonatorii proiectului pe
forumul Click pe Verde.

La finele concursului vor fi premiate 6 proiecte: 5 cu premii speciale (diplome si si atestari gratuite ECDL) si un Mare Castigator, premiat cu diplome si si atestari gratuite ECDL cat si cu punerea in aplicare a unui proiect selectat de juriul concursului.

Proiectul se adreseaza mai ales liceenilor din clasele a IX-a si a X-a din cele 40 de licee selectate din Bucuresti. Orice elev din ani mai mari este insa liber sa se inscrie in acest proiect.

5.000 de brosuri au fost distribuite deja in cele 40 de licee bucurestene.

Concursul se desfasoara intre noiembrie 2009 si februarie 2010. Pana la data de 22 ianuarie 2010, din cele 40 de licee inscrise in proiect, se vor primi inscrieri la concurs. Desemnarea proiectelor castigatoare se va face in perioada 8-12 februarie 2010.

“Brosura ECO va fi o oportunitate pentru elevi de a face un prim pas in ecologie, acesta fiind chiar misiunea asociatiei noastre. Ne-am propus sa incurajam activismul ecologic in randul tinerilor iar un astfel de proiect reuseste acest lucu in modul cel mai simplu posibil.” a declarat Liana Buzea, presedintele Asociatiei EcoAssist.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,173FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente