600 de blocuri din tara vor fi izolate termic la exterior

0
374

In total, 2.500 de blocuri din Romania trebuie reabilitate termic urgent

Primele 600 de blocuri din toata tara, care au nevoie de lucrari de reabilitare termica au fost deja auditate in cadrul unui program de termoizolare initiat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Ministrul Borbely Laszlo a anuntat acest lucru la sfarsitul saptamanii trecute, la Sfantu Gheorghe. Potrivit Mediafax, Borbely a facut o vizita in cartierul Garii din Sfantu Gheorghe, unde se deruleaza un proiect de izolare termica a 17 blocuri. El a dat asigurari locuitorilor din zona depresionara cu temperaturi foarte scazute ca ministerul pe care-l conduce va finanta in continuare acest proiect. „Acum sunt 600 de blocuri in toata tara unde am lansat auditul, la 400 s-a terminat proiectarea, si daca tine vremea cu noi si se poate lucra, si in alte orase, la Targu Mures, s-a facut deja o licitatie si pot incepe lucrarile”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, 2.500 de blocuri se afla pe lista pentru aplicarea proiectului, ceea ce inseamna multi bani si de la buget. Borbely spune ca va da ca exemplu proiectul din Sfantu Gheorghe si a promis ca din partea Guvernului se vor aloca fonduri suficiente pentru finalizarea lucrarilor.

In aceasta toamna, au fost incepute lucrarile in cadrul proiectului care vizeaza termoizolarea a 17 blocuri din municipiul Sfantu Gheorghe, printr-un program guvernamental. Conform acestui program, pana la venirea iernii, vor fi executate lucrari la trei sau patru scari de bloc, urmand ca pe perioada anotimpului rece sa fie efectuate lucrarile interioare. Cel tarziu pana la inceputul lunii august a anului viitor urmeaza sa fie finalizata termoizolarea tuturor apartamentelor incluse in acest proiect. Pana acum, in judetul Covasna, doar o singura asociatie, si aceea din Sfantu Gheorghe, a obtinut finantare in cadrul acestui program guvernamental pentru 17 blocuri, lucrarea fiind cea mai mare de acest fel din Transilvania. (T.L.V.)

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.