90 de turisti rusi si ucraineni vor vedea Delta Dunarii la bordul navei Princessa Elena

  Nav? de colectare a de?eurilor generate de nave pentru porturile Gala?i, Br?ila ?i Tulcea
  Nava Princessa Elena sub pavilion african

  Nava de pasageri „Princessa Elena” isi reia cursa maritima Giurgiulesti – Istanbul – Giurgiulesti. Cel mai ieftin bilet costa 325 de dolari, cu masa si cazarea asigurata la bordul navei. Moldovenii nu prea s-au grabit sa viziteze Turcia, majoritatea pasagerilor fiind turisti veniti din Rusia si Ucraina.

  „Pentru turistii ucraineni si rusi, aceastra croaziera e foarte atractiva. Au ocazia sa vada Delta Dunarii, un lucru inedit pentru ei”, a declarat Iurie Zaharia, seful Serviciului Transport Naval de la ministerul Transporturilor.

  Alaturi de turisti, in Turcia vor calatori si zece jurnalisti. Croaziera va dura 7 zile, dintre care circa 4 zile se vor afla pe mare, iar restul in Istanbul. Calatorii vor fi cazati chiar pe nava, care va stationa in din stramtoarea Bosfor.

  Cel mai ieftin bilet este de 325 de dolari, iar cel mai scump-1500. La bord exista un restaurant si un minibar.

  Cursele Princeessei Elena au fost reluate dupa un an si jumatate de pauza, timp in care nava s-a aflat la Sevastopol. „A fost dusa acolo pentru o revizie, dar ulterior s-au descoperit ca are probleme tehnice si a mai ramas”, a declarat Zaharia, care ne-a asigurat ca nava e in cea mai buna stare.

  „20 de ani ai unui vapor corespund e comparabila, ca functionalitate, cu un autoturism produs in 2008”, a adaugat el seful serviciului naval.

  Nava a fost produsa in 1995 in China si este inchiriata de catre Ministerului Transporturilor de la o companie africana. Ultima cursa a navei Princessa Elena a fost efectuata in 2009, transportand in jur de 3.000 pasageri.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *