A fost inaugurata noua statie de epurare din Targoviste

  0
  628
  A fost inaugurată noua staţie de epurare din Târgovişte
  A fost inaugurata noua statie de epurare din Targoviste
  A fost inaugurata noua statie de epurare din Targoviste

  Statia de epurare din Targoviste a fost inaugurata, luni, aceasta fiind parte a proiectului european derulat de Compania de Apa Targoviste Dambovita prin programul Operational de Mediu. Valoarea totala a proiectului este de 140 de milioane de euro si prevede extinderea si modernizarea de retele de apa in mediul urban din Dambovita.
  Valoarea statiei de epurare de la Targoviste este de peste 80 de milioane de lei. Lucrarea a fost executata in doi ani.

  „Ma bucur ca astazi finalizam unul dintre cele zece obiective care fac obiectul finantarii europene pe care Compania de Apa o are in cadrul Programului Sectorial de Mediu 2007-2014. In calitate de presedinte al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Apa Dambovita, parte integranta din tot ce inseamna aplicarea proiectelor pe apa si canal in judetul Dambovita, sunt preocupat in continuare pentru finalizarea lucrarilor in cel mai scurt timp”, a spus presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu.

  Vechea statie de epurare a municipiului Targoviste va fi dezafectata. Noua statie a fost dimensionata pentru o populatie de 124.000 de locuitori, luandu-se in calcul atat populatia Targovistei, cat si a localitatilor invecinate.

  Statia contine tratare mecanica, biologica, tratarea namolului si executa o epurare avansata, retinand inclusiv nutrientii. ”Ma bucur sa fim impreuna la un nou obiectiv de investitii pe fonduri europene, realizat cu succes in municipiul Targoviste. Si niciodata, un obiectiv, dupa cum ati putut sa remarcati, nu se poate face peste noapte (…). Targovistea devine un oras european, un oras civilizat, care are grija de mediu si de cetatenii sai. Ii felicit pe cei de la Compania de Apa pentru cum au stiut sa gestioneze acest proiect”, a declarat primarul Targovistei, Gabriel Boriga.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.