A fost inaugurata prima celula a Depozitului ecologic de deseuri de la Albota

  0
  461

  Proiectul ISPA „Managementul Integrat al Deseurilor Solide din judetul Arges” a transformat groapa de gunoi rudimentara de la Albota intr-un un depozit ecologic de deseuri.depozit ecologic

  Prima celula a Depozitului Ecologic de la Albota, finantata din fonduri ISPA, cuprinde, printre altele, o statie de sortare, o statie de compost, o statie de pre-tratare levigat si o statie de ardere gaz de depozit si are o capacitate de 750.000 de metri cubi. Celula va functiona numai 5 ani, timp in care va fi construita o alta celula ecologica,cu finantare din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, care la randul ei va functiona un interval de timp mai mare.

  Gunoiul a fost „relocat”

  Gunoiul nu va mai ajunge, purtat de vant pe drumul national, iar pitestenii si locuitorii comunei Albota nu vor mai trebui sa inspite mirosul pestilential si fumul rezultat de pe urma aprinderii voite sau intentionate a deseurilor.

  Sute de mii de metri cubi de gunoi din vechea groapa au au fost relocati in noul depozit si acoperiti cu produsi ecologici care vor permite cresterea, peste gunoaie, a unui strat de iarba.

  Intreg proiectul ISPA are o valoare de 35,5 milioane euro.

  „Proiectul ISPA vizeaza protejarea mediului inconjurator, a sanatatii populatiei prin inchiderea si remedierea depozitelor existente si construirea unui nou depozit, conform cerintelor Uniunii Europene; maximizarea colectarii deseurilor in judetul Arges, extinderea colectarii deseurilor municipale solide; introducerea si extinderea sistemelor de colectare selectiva a deseurilor.”, spune Aurelian Gheorghe, Seful Unitatii de Implementare a Proiectului.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.