A fost lansata cea mai rapida masina electrica din lume

  2
  507

  Cea mai rapida masina electrica din lume, ce ajunge la viteza de 334 km/ora, a fost lansata! Vehiculul ecologic, creat de Shelby Supercars poate accelera la 100 de km in doar 2,5 secunde.
  cea mai rapida masina electrica
  Masina are un sistem format din doua motoare, care produc 1.000 de cai putere. Tesla Roadster, o alta masina electrica sport, ce a fost testata recent in emisiunea Top Gear, produce doar 250 de cai putere.

  Potrivit Shelby, bateriile vor putea fi incarcate in doar zece minute, gratie unui sistem on-board denumit „Change on the Run”.

  Dupa ce bateriile se incarca, Ultimate Aero EV va putea merge intre 241 km si 321 km.

  Compania spera sa inceapa pre-producerea vehiculului, care are o cutie in trei viteze, automata, pana in iunie.

  „Intrucat aveam cea mai rapida masina de serie din lume am decis ca Ultimate Aero va fi instrumentul perfect pentru a demonstra cat de verzi suntem”, a declarat un purtator de cuvant de la Shelby.

  „Ultimate Aero EV nu doar va egala, ci va depasi performantele unei masini cu combustie interna”, a precizat purtatorul de cuvant.

  Desi primele livrari ale masinii vor avea loc la sfarsitul acestui an, compania americana nu a anuntat inca pretul.

  Ultimate Aero TT, cu un motor pe baza de combustibil, este cea mai rapida masina de serie din lume, cu o viteza de pana la 413 km/ora. Aceasta viteza a fost atinsa in timpul testelor din 13 septembrie 2007, din West Richland, SUA, si au fost verificate de Cartea Recordurilor pe 9 octombrie 2007.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.