A inceput cea de-a 9-a editie FanFest Rosia Montana

A început cea de-a 9-a edi?ie FânFest Ro?ia Montan?
A inceput cea de-a 9-a editie FanFest Rosia Montana
A inceput cea de-a 9-a editie FanFest Rosia Montana

Cea mai lunga editie FanFest a inceput cu un numar mare de evenimente si de participanti, in ciuda faptului ca a fost prima zi a saptamanii. Unii dintre ei au sosit inca de la sfarsitul saptamanii trecute, iar altii de la primele ore ale zilei de luni. Numerosi turisti au profitat de vremea buna si au descoperit Rosia Montana in Turul Satului si Turul Istoric, cel din urma implicand si vizitarea galeriilor romane.

Prima zi s-a incheiat la Reduta FanFest, cu un eveniment special si concertul trupei Poetrip. Proiectia filmului Tabu, din 1931, a fost insotita de muzica trupei Foley’Ala, care a interpretat live coloana sonora. Trupa va participa intr-un alt eveniment special, miercuri, la proiectia „The gold rush”, film din 1925 in regia lui Charlie Chaplin.

Din a doua zi a festivalului, publicul poate sa participe la Forumul social de activism, unde se prezinta strategii, metode creative si unelte pentru a cladi campanii civice de succes si luptele in care invitatii de la Forum sunt implicati. Anul acesta, invitatii internationali vin din tari ca Spania, Turcia, Marea Britanie sau Franta. „Open Street Map in Romania”, „Campaigning 101,WDM, More Onion si Engaging Networks”, „Produsul turistic Rosia Montana”, „Impactul exploatarii carbunelui” sunt cateva din titlurile evenimentelor care vor fi astazi, la Forumul Social. La capitolul filme, tot astazi va fi proiectat in premiera in Romania, in Caminul Cultural al Rosiei Montane, documentarul „Unfinished Journey” despre proiectul minier propus la Skouries in Grecia. La aceeasi ora cu proiectia va incepe si spectacolul „Asteptand-o pe Alice”, dupa o idee originala de/cu Oana Mardare.

In cadrul sectiunii de Literatura, Maria Rus, o scriitoare din Rosia Montana, va citi din „Rosia Montana, un paradis pierdut” si, de la ora 17, in Ograda Casei Parohiale, amatorii de lectura se vor intalni la evenimentul Citim critic. Pentru copiii care participa la a doua zi a celei de-a 9-a editii FanFest, voluntarii au pregatit workshop-uri de body painting, teatru cu papusi si multe jocuri.

Concertele nu sunt doar la Reduta FanFest, ci si la Biserica Unitariana, care isi deschide iar usile pentru festivalul rezistentei de la Rosia Montana, iar in seara aceasta va gazdui concertul de chitara al artistului britanic The Flamenco Thief.

Programul FanFest continua cu o multime de evenimente culturale si civice. Pana pe 17 august ne asteptam ca mii de oameni sa se bucure de locul care a dat nastere „Revolutiei generatiei noastre”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *