A opta casa de sinistrati, demolata in Mateesti

0
455

Familia Golescu, ultima afectata de alunecarea de teren de la halda de steril Panga Nord, din comuna Mateesti, judetul Valcea, ajutata de localnici si angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „General Magheru” (ISU) s-a apucat ieri de demolarea locuintei.

Alunecarea de teren era ieri dimineata la 32 de metri de casa lui Adrian Golescu si la 17 metri de cursul paraului Taraia. Ea a mai inaintat in 22 de ore cu 50 de centimetri in zona caselor si cu doi metri si ceva catre paraul Taraia. Nicolae Stanisor, primarul comunei Mateesti, a declarat ca alunecarea a inaintat mai lent in ultimele zile si spera ca fenomenul sa se mai linisteasca. „Peste 30 de pompieri si localnici s-au apucat astazi de demolarea casei familiei Golescu. S-a inceput cu dezmembrarea acoperisului si se va continua cu demolarea zidurilor. Vor fi recuperate toate materialele de constructie pentru ca nu vrem sa pierdem nimic. Toate bunurile recuperate sunt transportate cu o masina pe terenul unei rude, iar familia va locui la socri. Deocamdata, nu mai sunt in pericol si alte case. Alunecarea avanseaza incet, e la distanta de 50 de metri de a noua gospodarie si nu o pune in pericol”, a spus primarul Stanisor.

16 persoane au ramas fara locuinte

Autoritatile spera ca digul de protectie, pe care au inceput sa il sape, sa opreasca sterilul.

Alunecarea de teren a afectat pana in prezent opt gospodarii din satul Turcesti al comunei Mateesti, iar 16 persoane au ramas fara locuinta.

Una dintre cele opt familii ramase fara case a fost cazata intr-o gradinita din localitate, alta a avut inca o locuinta, iar restul s-au mutat la rude.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.