A pescuit un piranha intr-un lac artificial

Un pescar bulgar a ramas socat cand a observat ca a pescuit, vineri, un feroce piranha rosu intr-un lac artificial din apropierea orasului Sliven, in estul Bulgariei.pygocentrus_nattereri

In varsta de 44 de ani, Atanas Denev a constatat cu stupoare ca la capatul unditei sale se afla un peste ciudat care avea circa 40 de centimetri lungime si 1.600 de grame.

Barbatul si-a dat seama ca exemplarul nu avea dintii obisnuiti ca ai pestilor care populau lacul din satul Meskarevo, iar cand s-a intors acasa a cautat pe Internet si a descoperit ca prinsese un exemplar mare din varietatea „pygocentrus nattereri” sau piranha rosu.

Denev a alertat filiala locala a Agentiei de vanatoare si acvicultura din orasul Sliven, care urmeaza sa cerceteze cum a ajuns acest peste de prada in apele lacului.

Cresterea sau plasarea de piranha in apele publice se pedepseste in Bulgaria din cauza pericolului pe care-l reprezinta pentru inotatori, iar achizitionarea lor in mod legal este aproape imposibila, deoarece un exemplar costa in jur de 1.000 de euro.

Sursa: Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *