Academia Catavencu a lansat campania Infidel masinii

  0
  466
  Tour de Tur VII. – 19. mai 2012. Concursul de orientare ciclistă

  Academia Catavencu ii indemana pe romani ca pe data de 22 septembrie sa lase masina acasa si macar pentru o zi pe an sa devina unul dintre milioanele de oameni infideli masinii.

  In fiecare an, pe 22 septembrie, circulatia rutiera din zeci de orase se reinventeaza la scara mondiala. Din acest an, si Bucurestiul a intrat in randul acestora. Academia Catavencu a lansat campania „Infidel masinii” in care incurajeaza si sustine initiativele de reducere a traficului urban si a consecintelor nocive ale acestuia.

  „Ziua fara masini”, este ultima zi din cadrul unui eveniment ecologic mai amplu („Saptamana mobilitatii”, 16-22 septembrie) si reprezinta momentul in care milioane de oameni aleg bicicleta, transportul in comun sau chiar mersul pe jos pentru a-si manifesta suportul pentru reducerea poluarii generate de masini.

  In Romania, nu mai este un secret pentru nimeni ca orasele mari se confrunta cu probleme serioase de aglomerare si poluare: ore bune petrecute in trafic, claxoane, noxe, nervi incordati, praf, boli. Depinde si de fiecare dintre noi sa traim intr-un oras mai putin zgomotos, mai putin aglomerat si, nu in ultimul rand, mai putin poluat.

  Prin campania „Infidel masinii”, jurnalistii de la Academia Catavencu ii indemana pe romani ca macar pentru o zi din an sa devina unul dintre milioanele de oameni infideli masinii si care folosesc bicicleta, transportul in comun sau chiar mersul pe jos.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.