Acceleratorul de particule al europenilor, in concurenta cu cel creat de americani

Cursa pentru descoperirea “particulei lui Dumnezeu” devine din ce in ce mai acerba, anunta BBC News. Acceleratorul de Particule (LHC) al europenilor pare sa ramana in urma, dupa cum afirma rivalii americani.
accelerator de particule
Acceleratorul Tevatron al laboratorului american Fermilab are sanse mari sa descopere primiul faimoasa particula. Potrivit reprezentantilor americani, sansele ca ei sa descopere primii particula sunt, in cel mai rau caz, de 50% la 50% si de 96% in cel mai bun caz.

Reprezentantii ambelor exprimente spera sa descopere faimoasa particula, care ar putea explica de ce materia are masa, in urma coliziunii materiei subatomice la viteze foarte ridicate.

Oficialii Organizatiei Europene pentru Cercetare Nucleara si cei ai Fermilab s-au confruntat in cadrul conferintei Asociatiei Americane pentru Stiinta Avansata. Acolo, Fermilab a prezentat cele mai recente date legate de Tevatron.

CERN ar putea pierde unul dintre cele mai mari premii din lumea stiintei, dupa ce, in septembrie, LHC a fost din functiune din cauza defectiunilor unor magneti.

Sursa: Antena 3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,343FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente