Achizitorii publici vor promova achizitiile ecologice, in urma unui proiect de 800.000 lei

Achizitorii publici vor fi instruiti timp de un an, incepand din aprilie, sa promoveze achizitiile publice ecologice, in urma unui proiect cofinantat in proportie de 85% de Uniunea Europeana, in valoare de 803.460 lei (aproape 200.000 euro), a anuntat, marti, Ministerul Mediului.
achizitii
Proiectul “Promovarea achizitiilor publice ecologice prin crearea unui cadru favorabil pentru instruirea achizitorilor publici” este finantat de Comisia Europeana, prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, si va fi derulat de Ministerul Mediului, in parteneriat cu Institutul National de Administratie (INA).

“Scopul acestui proiect este modernizarea administratiei publice centrale, din punct de vedere al achizitionarii de produse, servicii si lucrari, pentru a include criterii ecologice in documentatia de atribuire, reducand astfel impactul asupra sanatatii umane si asupra mediului. Proiectul se adreseaza specialistilor in achizitii publice din administratia publica centrala”, se mai arata in comunicat.

La sfarsitul acestuia vor fi formati si certificati 40 de achizitori publici in domeniul achizitiilor publice ecologice.

Achizitorii vor invata cum sa introduca criterii ecologice in caietele de sarcini atunci cand se fac licitatii de bunuri, servicii si lucrari. Cursurile se vor desfasura dupa modelul “formare de formatori”, pentru ca achizitorii instruiti in cadrul acestor module sa aiba oportunitatea de a instrui alti colegi de bransa in domeniul achizitiilor ecologice.

De asemenea, proiectul va avea in vedere elaborarea unui Ghid pentru sustinerea de sesiuni de training in domeniul achizitiilor publice ecologice si a unei Retele a achizitorilor publici specializata in domeniul achizitiilor publice ecologice.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente