Actiune eco in Parcul Natural Comana! Au fost plantati 4.000 de Mega Copaci

Actiune eco in Parcul Natural Comana! Au fost plantati 4.000 de Mega Copaci
Actiune eco in Parcul Natural Comana! Au fost plantati 4.000 de Mega Copaci

Peste 100 de voluntari ai Enel Romania si ai Asociatiei MaiMultVerde au plantat 4.000 de copaci in Parcul Natural Comana, in cea de-a doua etapa a proiectul Enel „Mega Copacul”. Anul trecut compania s-a angajat, in parteneriat cu Asociatia MaiMultVerde, sa planteze un copac pentru fiecare 10 MWh de Energie Verde consumata de catre clientii sai, companii.

Lansat in 2012 de Enel Energie si Enel Energie Muntenia, produsul Energie Verde ofera companiilor din Romania oportunitatea de a achizitiona electricitate provenita exclusiv din surse regenerabile si de a sprijini astfel reducerea emisiilor de carbon. Un proces certificat independent confera clientilor care opteaza pentru Energie Verde garantia ca au acces la energie produsa din surse regenerabile.

Pachetul Energie Verde poate fi achizitionat de orice companie care a optat pentru piata libera de energie electrica, fiind deja ales de multe dintre acestea. Parcul Natural Comana este o arie protejata de interes national situata in judetul Giurgiu, aproape de Bucuresti, si foarte frecventata de turisti. Cu o suprafata de 24.963 ha, parcul reprezinta o zona speciala de conservare cu regim de protectie pentru specii de flora si fauna, fiind declarat Sit Ramsar.

Proiectul Enel „Mega Copacul” a fost lansat in noiembrie 2012, cand 700 de copaci au fost plantati de voluntarii Enel si ai Asociatiei MaiMultVerde, in baza consumului de Energie Verde inregistrat pana la acea data. Toate activitatile au fost realizate cu sprijinul Ocolului Silvic Comana.

Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii cinci ani de activitate, 2008 – 2012, MaiMultVerde a lucrat cu 22.000 de voluntari, a plantat peste 700.000 de puieti, a strans peste 300 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti si Oradea, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii cinci ani a depasit 3.800.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente