Activistii ecologisti nu au reusit sa impiedice controversata ucidere a 400 de canguri din Australia

Activistii ecologisti si semnatarii din intreaga lume a unei petitii nu au reusit sa impiedice uciderea controversata a 400 de canguri, desfasurata marti, intr-o baza militara din Australia, de langa Canberra.

Autoritatile s-au aparat precizand ca cei 400 de canguri amenintau alte specii de animale prin pasterea excesiva a pasunilor.

In total, 600 de canguri traiau pe campiile de 200 de hectare, de langa o baza militara australiana. Militarii au spus ca toti cei 600 ar fi murit de foame daca nu sacrificau 400 dintre ei, prin sageti cu barbiturice.

Un activist, martor la macelarirea animalelor, a declarat ca au fost ucisi atat canguri maturi cat si pui, iar trei dintre ei au reusit sa se salveze, sarind peste gardurile bazei militare.

Protestatarii declarasera ca vor face un scut uman pentru apararea cangurilor, insa acestia nu au reusit sa treaca de paza.

Activistii ecologisti i-au scris fostului Beatles, Sir Paul McCartney, sa ii ajute cu finantarea reamplasarii cangurilor in alte zone ale Australiei, solutie considerata de guvernul australian drept prea costisitoare.

In luna martie, McCartney a aparut pe site-ul grupului ecologist Viva! pentru a condamna uciderea animalelor si a le proteja.

De asemenea, sute de mii de oameni din intreaga lume au semnat o petitie adresata guvernului australian pentru salvarea celor 400 de canguri.

Guvernul nu a luat in considerare protestele oamenilor, si a recurs la uciderea cangurilor, considerand drept cea mai buna solutie impotriva pascutului excesiv.

Carnea de cangur este folosita la hrana pentru animale, dar este vanduta si in restaurante si supermarketuri drept delicatesa.

Sursa: Realitatea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente