Activitati de educatie ecologica in scoli din judetele Gorj si Valcea

Activit??i de educa?ie ecologic? în ?coli din jude?ele Gorj ?i Vâlcea
Activitati de educatie ecologica in scoli din judetele Gorj si Valcea
Activitati de educatie ecologica in scoli din judetele Gorj si Valcea

Sase scoli din judetul Gorj si una din judetul Valcea vor organiza, in perioada 14-19 mai, actiuni de educatie ecologica sub genericul „Natura, cel mai bun profesor”. In cadrul activitatilor de educatie ecologica se vor face prezentari multimedia si vor fi furnizate elevilor informatii cu privire la aria naturala protejata Nordul Gorjului de Est, dar si despre speciile si habitatele de interes national si comunitar din aceasta regiune. Proiectul se va desfasura astazi in scolile primare si gimnaziale din comunele Crasna, Musetesti si Bumbesti Jiu, maine la scolile primare si gimnaziale din comunele Polovragi si Baia de Fier, iar luni, pe 19 mai actiunile vor fi derulate la scolile primare si gimnaziale din comunele Novaci, judetul Gorj si Vaideeni, judetul Valcea.

Activitatile fac parte din proiectul „Managementul integrat al ariei naturale protejate de importanta comunitara ROSCI0128 Nordul Gorjului de Est”, implementat de catre Butterfly Effect si partenerii sai – Asociatia „Salvati Dunarea si Delta”, Consiliul Judetean Gorj, Muzeul Judetean „Alexandru Stefulescu” Gorj, Muzeul Olteniei Craiova si Universitatea „Constantin Brancusi” din Targu Jiu.

Proiectul urmareste protectia si imbunatatirea biodiversitatii, precum si constientizarea si educarea publicului cu privire la necesitatea conservarii speciilor de importanta comunitara in aria protejata Nordul Gorjului de Est prin actiuni de informare si educatie ecologica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *