Adapost pentru cainii vagabonzi

Adoptii Caini
GORJ. Adapostul pentru cainii fara stapan din municipiul Targu Jiu va fi inaugurat peste cateva saptamani. Acesta este situat la marginea orasului, pe amplasamentul unei ferme dezafectate. Potrivit purtatoarei de cuvant a Primariei Targu Jiu, Ramona Evulescu, capacitatea padocului va fi de 400 de caini. Patrupedele care vor ajunge in adapost vor fi sterilizate si deparazitate.

Reprezentantii primariei spun ca adapostul va avea o capacitate foarte mare si vor putea fi adusi toti maidanezii din oras. „Adapostul va fi amplasat in zona fostului CET. Va avea o capacitate foarte mare si credem ca toti cainii fara stapan vor avea un adapost. Padocul va avea o magazie pentru alimente, o clinica pentru tratament, o camera pentru medicamente. Spatiile sunt compartimentate, astfel incat cainii sa nu fie inghesuiti si sa se evite conflictele. Exista si spatii pentru plimbare”, a precizat Ramona Evulescu.

Cainii vor fi sterilizati si marcati

Autoritatile locale spera ca maidanezii sa ramana permanent in adapost. Reprezentantii primariei spun ca, daca padocul va fi aglomerat, cainii sanatosi vor fi eliberati. Ramona Evulescu declara ca nu este exclusa posibilitatea ca in Targu Jiu sa fie adusi caini si din alte judete.

La adapost va lucra un personal de specialitate. „Activitatea de intretinere si tratare a cainilor se va desfasura in colaborare cu Directia Sanitar-Veterinara, care se va ocupa de vaccinarea antirabica a maidanezilor si, totodata, va asigura crotalul pentru marcarea acestora. Patrupedele vor fi sterilizate si vor sta o anumita perioada in padoc. Va fi unul dintre cele mai moderne adaposturi din tara”, a adaugat Ramona Evulescu.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente