Adio masinilor masive! Viitorul este al automobilelor ecologice

0
261

General Motors, cel mai important constructor auto din lume, inchide patru uzine in care se fabricau SUV-uri si camionete. Mai mult, are de gand sa renunte la celebra marca Hummer.

De aproape un secol, General Motors este unul dintre pilonii pe care se sprijina forta economica a Statelor Unite. Insa pentru aproape 6000 de muncitori de la doua uzine americane – la fel ca si pentru alte mii de angajati GM din Canada si Mexic – cursa bunastarii se opreste aici.

Lovita de greve si scumpirea carburantilor, General Motors a pierdut 51 miliarde de dolari in ultimii trei ani. Dupa inchiderea uzinelor, spera sa economiseasca macar un miliard pe an.

La Janesville, orasul in care se afla cea mai veche uzina General Motors, vestea a cazut ca un traznet. Oamenii din Jamesville spera ca vor mai avea in oras o uzina importanta – poate o linie de asamblare a noilor masini ecologice. In adancul sufletului recunosc insa ca ii asteapta vremuri grele.

Din 2005, cei trei „grei” ai industriei auto americane – General Motors, Ford si Chrysler – au inchis 70 de fabrici si unitati de furnizori. In total au disparut 149.000 de locuri de munca. Viitorul este rezervat masinilor economice si prietenoase cu mediul inconjurator.

Sursa: PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.