Array

ADN-ul supravietuieste in spatiul cosmic

ADN-ul supravietuieste in spatiul cosmic
ADN-ul supravietuieste in spatiul cosmic

Molecule de ADN fixate pe o capsula transportata de o racheta au reusit sa supravietuiasca atat in spatiul cosmic, cat si – fapt si mai surprinzator – la reintrarea rachetei in atmosfera terestra, in pofida temperaturilor foarte inalte, potrivit unui studiu dat publicitatii miercuri, preluat de AFP si ziarul spaniol ABC.

Dupa dupa zborul spatial, reintrarea in atmosfera si aterizare, moleculele de ADN erau intacte, in acelasi loc in care fusesera fixate. Aceasta insa nu a fost singura surpriza: cea mai mare parte a moleculelor supravietuitoare erau in continuare capabile sa transmita informatie genetica unor celule, realateaza Agerpres.

Experimentul, numit DARE (DNA atmospheric re-entry experiment) a fost facut spontan in cursul misiunii TEXUS-49. In cadrul acesteia, oamenii de stiinta de la Universitatea din Zürich studiau rolul gravitatii in procesul de reglare a exprimarii genelor in celulele umane. Pentru aceasta utilizau un hardware instalat in racheta pe care il manevrau prin control la distanta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente