Adultii aruncã gunoaiele, copiii fac curãtenie!

  0
  317
  Baia Mare: Peste 2.000 de voluntari s-au înscris pentru a participa la ziua naţională a curăţeniei, din 12 mai
  Adultii aruncã gunoaiele, copiii fac curãtenie!

  Dupã ce angajatii Serviciului Local de Salubritate au muncit zile intregi, pentru a strange toate gunoaiele din albiile apelor curgãtoare de pe raza municipiului Husi, in ultima perioadã, in preajma podurilor si podetelor, husenii iar au inceput sã arunce saci cu resturi menajere. In replicã, elevii indrumati in spiritul ecologiei nu ezitã sã vinã sã curete din urma celor care nu tin cont de imaginea orasului.

  “Stiti foarte bine ce era in preajma podurilor si cum mormanele de gunoaie murdãreau si aproape blocau firul de apã. Serviciul de Salubritate chiar si-a fãcut treaba si unul dintre primele obiective pe care si l-a propus a fost acela de a curãta albiile paraielor. Cu mana, acesti angajati au luat fiecare gunoi, l-au strans in saci si au curãtat totul. Sunt de apreciat pentru asta, pentru cã isi dau silinta sã mentinã curãtenia in oras. Din pãcate, unii nu inteleg cat este de important sã nu arunci gunoiul la intamplare”, a spus primarul Ioan Ciupilan. Iar acest lucru, odatã cu topirea zãpezii, se poate vedea mult mai clar…

  Elevilor de la Colegiul “Dimitrie Cantemir” le place sã fie ecologisti!

  La nivelul municipiului Husi, cel putin in randul elevilor, actiunile de ecologizare au fost mai mult promovate, in ultima perioadã. Mai activi s-au dovedit insã elevii Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir”, care, sub indrumarea profesoarei Liliana Anitoae, nu au ezitat sã adune gunoaiele de pe platforme amenajate ilegal. “Elevilor nostri le place curãtenia, le place natura verde si acesta este motivul pentru care incercãm sã contribuim la curãtenia orasului. Am vrut sã ii ajutãm si pe angajatii de la Salubrizare, care isi dau silinta sã avem un oras curat. Din pãcate, nu toti husenii gandesc la fel. Am fost inclusiv in Dobrina si am fost foarte mirati de catã mizerie se poate descoperi intr-un loc verde. Pot sã spun cã am descoperit acolo o adevãratã groapã de gunoi, la citiva metri de strada principalã. Ne bucurãm totusi cã elevii nostri vin cu drag la actiunile de curãtenie a orasului si inteleg rostul unui mediu sãnãtos”, a precizat profesoara Liliana Anitoae.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.