Aer irespirabil in Ploiesti: Primarul a sesizat Garda de Mediu

  0
  640
  OMS:
  OMS: "Poluarea, cauză a declanşării cancerului pulmonar"
  Aer irespirabil in Ploiesti: Primarul a sesizat Garda de Mediu
  Aer irespirabil in Ploiesti: Primarul a sesizat Garda de Mediu

  Peste 60 de ploiesteni au reclamat calitatea aerului din Ploiesti, in ultimele 3 zile, dupa ce Lukoil a anuntat intrarea in revizie planificata a instalatiilor tehnologice.

  Astfel, odata cu oprirea acestor instalatii, aerul a devenit irespirabil in tot orasul, inclusiv in casele oamenilor. Nemultumiti, acestia au sesizat dispeceratul Primariei, atat pe pagina de internet a municipalitatii, cat si telefonic.

  Ca raspuns la aceste sesizari, primarul Iulian Badescu a inaintat o adresa Garzii Nationale de Mediu-Comisariatul Prahova. Iata textul integral:

  „Prin prezenta va informam ca in perioada 22-24 februarie aproximativ 60 de persoane au reclamat calitatea aerului din Ploiesti la dispeceratul primariei, dar si pe pagina de internet a municipalitatii. Cetatenii au reclamat mirosuri puternice de produse chimice, mai multi agenti economici fiind banuitii ca ar fi poluat orasul.

  In calitate de conducator al acestui oras, dar si de locuitor al Ploiestiului, sunt interesat de calitatea aerului pe care-l respiram. Dupa cum stiri, municipalitatea desfasoara activitati de plantare perdele forestiere in zona de est pentru reducerea poluarii, pentru imbunatatirea calitatii vietii ploiestenilor. Nu sunt de acord cu aceste incidente care pun in pericol sanatatea noastra si a copiilor nostri.

  Avand in vedere aceste aspecte, dar si faptul ca sesizarile poliestenilor au fost transmise salariatilor dumneavoastra de dispecetii de serviciu ai primariei, va rog sa comunicati public masurile pe care le-ati luat impotriva poluatorilor.

  De asemenea, va rog sa ne transmiteti masuratorile privind calitatea aerului din oras in perioada 22-24 februarie.”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.