Germania investigheaza o posibila frauda masiva cu privire la productia si etichetarea oualor ecologice

Germania investigheaza o posibila frauda masiva cu privire la productia si etichetarea oualor ecologice
Germania investigheaza o posibila frauda masiva cu privire la productia si etichetarea oualor ecologice
Germania investigheaza o posibila frauda masiva cu privire la productia si etichetarea oualor ecologice

Germania investigheaza o posibila frauda masiva cu privire la productia si etichetarea oualor ecologice, pe fondul unor ingrijorari crescute provocate de scandalul carnii de cal.

In landul Saxonia Inferioara nord, un important centru al agriculturii din nordul tarii, a fost demarata verificarea a aproximativ 150 de ferme suspectate de a fi vandut in mod gresit, sub eticheta de oua organice, oua produse de gaini tinute in conditii de suprapopulare, informeaza Reuters.

In alte doua landuri sunt, de asemenea, controlate alte 50 de ferme.

„Daca se constata ca acuzatiile impotriva fermelor sunt adevarate, atunci vorbim de frauda la scara larga: frauda impotriva consumatorilor, dar si impotriva multor fermieri producatori de oua ecologice in Germania, care muncesc in mod cinstit”, a declarat luni intr-un comunicat ministrul german al Agriculturii, Ilse Aigner.

Dna Igner a facut apel la guvernele de land sa asigure aplicarea deplina a legislatiei aspre germane si europene privind productia de alimente ecologice. In opinia sa, consumatorii trebuie sa aiba deplina incredere in etichetarea produselor.

Industria de alimente ecologice, bine dezvoltata in Germania

Ouale ecologice costa cu circa 10 eurocenti mai mult pe bucata decat cele produse in conditii industriale standard.

Ministrul Agriculturii din noul executiv al landului Saxonia Inferioara, Christian Meyer, a promis ca va adopta o pozitie dura fata de orice fermier gasit vinovat de incalcarea legislatiei.

Alimentele ecologice reprezinta o industrie uriasa intr-o Germanie care este foarte atenta la problemele de mediu. Multi consumatori sunt dispusi sa plateasca in plus pentru oua, carne, legume si alte produse despre care ei cred c-au fost obtinute in mod ecologic.

Suspiciunile de frauda cu oua ecologice coincid cu descoperirile referitoare la etichetarea carnii de cal drept carne de vita in semipreparate vandute in intreaga Europa. Scandalul a determinat retragerea de pe rafturile magazinelor a unor produse semipreparate si a afectat totodata increderea in industria alimentara de pe continent.

Reuters aminteste ca, in urma cu doi ani, o alerta sanitara a fost declansata la nivelul Uniunii Europene dupa ce oficiali germani au afirmat ca hrana pentru animale contaminata cu dioxina a ajuns in alimentatia gainilor si a porcilor din ferme, fiind contaminate ouale, carnea de pasare si de porc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *