Produsele ecologice românești, prea puţine în hipermarketuri

Produsele ecologice romanesti, prea putine in hipermarketuri

Fructele si legumele romanesti provenite din agricultura ecologica sunt ca si inexistente pe rafturile marilor retele de retail. La lapte, in schimb, exista un singur brand certificat ecologic, in timp ce la oua circa 10% din vanzari reprezinta oua ecologice, potrivit studiului „Retailer Scorecard“, publicat in noiembrie 2014 de WWF Romania. Chiar daca ponderea marfurilor…

Citește mai departe
Germania investigheaza o posibila frauda masiva cu privire la productia si etichetarea oualor ecologice

Germania investigheaza o posibila frauda masiva cu privire la productia si etichetarea oualor ecologice

Germania investigheaza o posibila frauda masiva cu privire la productia si etichetarea oualor ecologice, pe fondul unor ingrijorari crescute provocate de scandalul carnii de cal. In landul Saxonia Inferioara nord, un important centru al agriculturii din nordul tarii, a fost demarata verificarea a aproximativ 150 de ferme suspectate de a fi vandut in mod gresit,…

Citește mai departe
Daciana Sârbu: Trebuie s? facem din România o ?ar? bio

Agricultura ecologica este o prioritate pentru anul 2013 in judetul Valcea

Presedintele Consiliului Judetean Valcea, Ion Cilea, a declarat joi ca prioritatea sa in acest an este „agricultura ecologica”, in contextul in care mai multi fermieri valceni sunt invitati sa participe la Targul Biofach de la Nurenberg, cel mai mare targ de produse bio din lume. „Pentru impulsionarea acestui tip de agricultura, mai ales in sectoarele…

Citește mai departe

Oua ecologice romanesti la supermarket

Categoria produselor Bio, teoretic o categorie plina de oportunitati, este dominata de produse provenite din importuri, in timp ce produsele de provenineta romaneasca pot fi usor numerate pe rafturile magazinelor moderne. Cat despre branduri private realizate impreuna cu producatori romani, numarul acestora poate fi usor contabilizat pe degetele unei singure maini. Carrefour a lansat in…

Citește mai departe

Persoanele care consuma zilnic cate un galbenus de ou crud sunt mai ferite de bolile cardiovasculare si de cancer

Persoanele care consuma zilnic cate un galbenus de ou crud sunt mai ferite de bolile cardiovasculare si de cancer, potrivit oamenilor de stiinta canadieni de la Universitatea din Alberta. In galbenusul de ou se gasesc doi dintre cei mai puternici antioxidanti, triptofan si tirozina, care combat radicalii liberi produsi sub actiunea razelor ultraviolete si a…

Citește mai departe

Tehnologia de crestere ecologica a gainilor ouatoare in sistem ecologic

Tehnologia de crestere ecologica a gainilor, tine seama de exigentele sporite ale zootehniei ecologice. Produsele alimentare certificate ecologic nu trebuie sa contina: urme de substante chimice; pesticide, antibiotice, hormoni, metale grele. Trebuie respectate cu strictete anumite conditii privind: alegerea locului; amenajarea adapostului; furajarea; conversia; prevenirea bolilor; inspectia si certificarea produselor. Alegerea locului. Daca dorim sa…

Citește mai departe

Oua „stresate” din Polonia, distribuite in Romania cu cifra 1. Politia controleaza depozite de alimente

Politia Capitalei si inspectorii Directii Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) fac controale, joi dimineata, la cateva depozite de alimente din Capitala si judetul Dambovita. Exista informatii ca o firma aduce ilegal oua marcate cu cifra 3 din Polonia, pe care aplica o stampila cu cifra 1 sau 2. Ouale aduse ilegal in tara…

Citește mai departe
Fermele de p?s?ri, controlate de ANSVSA dup? o alert? de grip? aviar? în mai multe ??ri europene

Doua treimi din pasarile din agricultura romaneasca sunt crescute traditional. Are Romania un atu in agricultura ecologica

In agricultura romaneasca sunt 78,8 milioane de pasari, din care 48,3 milioane sunt in ferme de subzistenta si semi-subzistenta ale persoanelor fizice. Astfel, fiecare dintre cele 3,8 milioane de persoane fizice din agricultura ro­ma­neasca are in medie 12 pasari in curte. Restul de 30,5 milioane de pasari sunt exploatate in ferme industriale, potrivit da­telor din…

Citește mai departe

Adevarat si fals despre alimentele bio

Nu toate produsele ecologice sunt obtinute la fel, iar calitatile alimentelor etichetate cu sigla „natural” nu echivaleaza cu ale celor „bio”. Pentru ca un aliment sa fie considerat biologic trebuie sa nu fie tratat cu produse chimice si sa aiba pe ambalaj metoda de productie folosita si sigla organismului de certificare. La noi in tara…

Citește mai departe

Alimentatia sanatoasa, accesibila doar romanilor bogati

Ministerul Sanatatii vrea sa promoveze o alimentatie sanatoasa taxand suplimentar mancarea de tip fast-food. In realitate insa, putini romani isi vor permite sa manance cu adevarat sanatos. REALITATEA.NET a vizitat mai multe magazine specializate in comercializarea de produse ecologice si a realizat un cos zilnic de alimente eco. In Bucuresti, magazinele cu produse alimentare bio…

Citește mai departe

Bioagricultorii cer subventii mai mari

Fermierii bio obtin o productie mai mica la costuri mai mari, dar nu primesc niciun fel de compensatie. Solicitarile agricultorilor bio, nemultumiti de situatie, au fost inaintate catre Ministerul Agriculturii. Reprezentantii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Cluj (DADR) au inaintat catre Ministerul Agriculturii solicitarile fermierilor care practica agricultura de tip bio. Acestia isi exprima…

Citește mai departe

Culturile ecologice castiga teren

Suprafetele cultivate in mod ecologic se extind in judetul Olt de la an la an, fapt dovedit cu cifre de purtatoarea de cuvant a Directiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Olt, Maria Paval. Daca acum avem numai aproximativ 300 de hectare de culturi agricole ecologice certificate, peste trei ani in Olt vor fi aproape…

Citește mai departe

Ouale ecologice, tot mai cautate

Ouale bio se obtin in ferme avicole certificate, care aloca un spatiu mai mare fiecarei pasari. Furajele folosite in hrana gainilor nu contin niciun fel de pesticide, conservanti sau organisme modificate genetic. Ferma ecologica de la Curtisoara adaposteste 4.000 de gaini ouatoare care sunt hranite cu furaje netratate chimic. Acestea produc zilnic aproximativ 3.200 de…

Citește mai departe

Inca un magazin bio

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. In Bucuresti s-a deschis luna aceasta un nou magazin specializat in produse alimentare ecologice: Natura Food. Magazinul este situat la parterul unui bloc din ansamblul rezidential Quadra Place (Parcul Politehnica, Strada Fabricii nr…

Citește mai departe