Cum sa pui pe picioare o ferma ECO de gaini

Cum sa pui pe picioare o ferma ECO de gaini
Cum sa pui pe picioare o ferma ECO de gaini

Pentru a pune pe picioare o ferma ecologica de gaini se cer mai putine lucruri decat iti inchipui: un teren de cca 1.000 mp. situat undeva la tara, un efectiv de gaini ouatoare, furaje 100% naturale si cateva echipamente simple.

Ce conditii se cer pentru o ferma ecologica

Antreprenorul Dan Paloiu este economist de profesie si a facut trecerea la un business in domeniul avicol dupa ce a incercat anterior o afacere in zona telecomunicatiilor.

In ciuda lipsei initiale de experienta, intreprinzatorul are acum 6.000 de gaini, o productie de aproape 1,8 de milioane de oua ecologice pe an (pe care le vinde mai ales in Bucuresti) si o cifra de afaceri de peste 1,5 milioane de lei pe an.

Motivele pentru a incepe o astfel de afacere: ouale ecologice se inscriu perfect in tendintele de consum ale publicului, oferta de pe piata este sub cerere, nu exista competitori numerosi pe acest segment si activitatea este usor de demarat si de gestionat. Nu ai nevoie nici de specializare in domeniul agricol sau zootehnic.

Pentru a pune pe picioare o ferma ECO de gaini, ai nevoie in principiu de patru lucruri, potrivit Rentrop & Straton:

1) un teren de cca 1.000 mp, situat undeva la tara
2) un efectiv de gaini ouatoare (costa 20 de lei bucata)
3) furaje 100% naturale
4) cateva echipamente simple

Trebuie sa respecti si cateva conditii impuse de Uniunea Europeana, care garanteaza faptul ca ouale obtinute sunt ecologice.

Gainile trebuie sa fie crescute liber, la sol, cu acces atat la pasune, cat si la adapost inchis. Conform standardelor UE de zootehnie ecologica, fiecarei pasari trebuie sa ii revina 4 mp de pasune, iar in adapostul inchis sa nu fie o densitate mai mare de 6 pasari/mp.

Cheia oualor ecologice o consitutie insa hrana gainilor. Aceasta consta intr-o combinatie de cereale ecologice, fainuri proteice de origine vegetala, saruri minerale si vitamine (nu sintetice), fara fara niciun fel de substante chimice, pesticide, conservanti, aditivi, hormoni, organisme modificate genetic sau antibiotice.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET:http://www.realitatea.net/cum-sa-pui-pe-picioare-o-ferma-eco-de-gaini_1203257.html#ixzz2W4s1ArRD
Follow us: @realitatea on Twitter

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente