Atuurile oualor eco

Alternativa – Hrana sanatoasa pentru minte si trup

Oul ecologic este mai sanatos, deoarece provine dintr-un sistem de productie in care nu se folosesc chimicale, hormoni de crestere sau antibiotice.

Ouale ecologice provin de la pasari crescute natural, hranite cu plante cultivate in agricultura bio, fara pesticide, conservanti sau organisme modificate genetic si carora nu li se administreaza antibiotice.

BENEFICII. De aceea, spre deosebire de ouale conventionale, ouale bio nu contin urme de substante chimice sau de antibiotice, care pot pune in pericol sanatatea umana prin declansarea unor alergii, inducerea unei „rezistente” la anumite antibiotice sau alte tulburari de metabolism. Oul ecologic este mai „concentrat” decat cel conventional la capitolul substante benefice.

RISC SCAZUT. In plus, un studiu guvernamental din Marea Britanie a demonstrat ca gradul de infectare cu salmonela este de cinci ori mai ridicat in fermele conventionale care practica un sistem intensiv de producere a oualor decat in fermele conventionale, noteaza site-ul Soil Association, unul din cei mai importanti certificatori ecologici din Europa. Potrivit studiului, 23,4% din fermele britanice care practica avicultura intensiva si tin gainile inchise au fost testate pozitiv cu salmonela, comparativ cu numai 4,4% in avicultura organica. Salmonela este o bacterie patogena intestinala, care cauzeaza diverse boli infectioase acute (salmoneloze) destul de „la moda” in ultimul timp si care se transmite la om pe cale alimentara. Carnea preparata necorespunzator, afumaturile, ouale proaspete sau maioneza sunt cele mai dese cauze ale declansarii salmonelozelor.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *