Sarbatori de Paste cu oua bio, branzeturi, si melci, in loc de miel, udate generos cu vinuri ecologice. Asta ne propune un targ naturist deschis joi si vineri in Bucuresti.
Oferta celor peste 60 de standuri nu se limiteaza insa numai la mancaruri. Puteti cumpara si cosmetice cu gem, caviar sau extracte de perle si ustensile ecologice, pentru gatit.
In prag de Paste, melcul se lasa jertfit in drob, pate, carnaciori si sarmale.
La mare cautare sunt si ouale bio. Producatorii spun ca orice gaina „experta” in oua ecologice „se antreneaza” la fel ca un atlet: nu consuma hrana modificata genetic, nu se lasa vaccinata cu antibiotice si, daca se imbolnaveste, e scoasa din ciclul de productie. Rezultatul muncii sale costa in magazine intre 1 leu si 1 leu si 10 bani. La targ, 80 de bani.
Insa ce ar fi masa de Paste fara o sticla de vin bun? La targ gasiti vinuri fara sulfiti: „Timp de mai multi ani, solul nu a fost tratat deloc. Strugurii sunt crescuti doar cu ingrasaminte naturale si stropiti doar cu piatra vanata,” spune Marian Hadadea, producator. Platiti pe o astfel de sticla de vin intre 20 si 30 de lei.
Alti expozanti fac din fructe gem si din gem… crema de fata! Seruri de cosmetice de lux, in care intra si caviar, acid lactic sau prafuri de perle, costa intre 120 si 250 de euro.
Exista produse si pentru generatia 0-2 ani. In loc de picaturi de sinteza, anti-rahitism, ulei islandez de cod, cu vitamina D.
Si tot pentru ei, hrana gatita in oale si ulcele antibacteriene, facute din acelasi material in care se transporta organele pentru transplant. De la 50, la 500 de euro.
Sursa: Stirile PRO TV