Ouale ecologice produse de gainile nestresate, la mare cautare

0
468
Eco Ferma lanseaza catalogul producatorilor ecologici din Romania!
Ouale ecologice produse de gainile nestresate, la mare cautare

Chiar daca sunt mult mai scumpe, ouale ecologice sunt la mare cautare cu cateva zile inaintea Pastelui. Singurul producator de astfel de oua din judetul Dolj are cereri care depasesc de trei ori oferta.

 

Producatorii de oua spun ca romanii au inceput sa realizeze cat de importanta este calitatea produselor ecologice si se uita mult mai atent la descrierea de pe eticheta. Acestia mai spun spun ca, in perioada sarbatorilor Pascale, reusesc cu greu sa faca fata cererii crescute.

Anul acesta se constata o crestere a interesului romanilor pentru oua produse de gaini nestresate.

„Cererea pentru oua ecologice a crescut foarte mult in aceasta saptamana. Foarte multe magazine din Bucuresti au cerut cantitati impresionante la acest produs. In ultimii doi-trei ani, romanii au invatat sa manance sanatos si consuma din ce in ce mai multe produse ecologice”, a spus Dan Paloiu, proprietar de ferma de oua ecologice.

Conditia principala pentru ouale ecologice este aceea ca gainile sa aiba asigurate conditii deosebite. „Gainile sunt nestresate. Nu se face galagie, e foarte liniste in sala. Mananca mancare ecologica. La ora 6.00, se furajeaza si la 11:00 si la 13:00 le dam iar sa manance”, a mai spus propietarul fermei.

Costurile sunt mari, hrana este adusa din afara, dar si profitul este pe masura. Investitia initiala, desi foarte mare, se recupereaza in patru ani. Pretul unui ou ecologic ajunge pana la un leu si douazeci de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.