AFI City, primul proiect rezidențial de amploare pre-certificat Green Homes

0
2473

AFI Europe România intră în faza de pre-certificare a ROGBC ca proiect verde, cu primele 2 clădiri rezidențiale ale proiectului AFI City dezvoltat de companie în București.

AFI Europe România militează pentrusustine sustenabilitatea și standardele înalte de calitate,  conștientizarea sporită a eficienței energetice și importanța acesteia în faza de construcție a proiectului.

Procesul de certificare pentru locuințe “verzi” include opt componente distincte ale sustenabilității: leadership de mediu, performanță continuă, teren și amplasament sustenabil, eficiența consumului de apă, materiale și resurse, sănătatea și bunăstarea ocupanților, inovația, precum și performanța energetică. Accesarea fazei de pre-certificare Green Homes oferă viitorilor rezidenți ai AFI City posibilitatea de a se înrola în programul Ipoteca Verde, program inovator ce acordă o serie de noi beneficii viitorilor proprietari de locuințe, din partea Alpha Bank România și Raiffeisen.

Pre-certificarea “Green Home” transformă AFI City într-unul dintre ansamblurile rezidențiale a căror valoare va crește în timp și care se va bucura de beneficii tangibile în ceea ce privește economiile generate de izolarea îmbunătățită, consumul redus de apă, reducerea consumului total de energie, încălzirea eficientă, condiții mai bune ale mediului interior sau ventilație naturală. Acestea conduc, în plus, către un mediu de viață semnificativ mai sănătos și o experiență generală îmbunătățită a vieții pentru întreaga familie.

“Tranziția spre sustenabilitate este reprezinta viitorul, iar prin pre-certificarea obtinuta de AFI City, oferim cumpărătorilor noștri o construcție bine proiectată și sustenabilă, a cărei valoare și apreciere va crește datorită finanțării pe care băncile o oferă prin intermediul programului inovator de creditare “Ipoteca Verde”. Un proiect pe care potențialii cumpărători trebuie să îl ia în calcul, având în vedere valoarea adăugată de apreciere – deoarece locuințele verzi vor avea cea mai mare valoare de revânzare de pe piața imobiliară rezidențială. Suntem un pas mai aproape în a deveni cea mai bună alegere de pe piață pentru viitorii rezidenți ai AFI City”, declară Tal Roma, Business Development Manager, AFI Europe Romania.

“Pentru a obține certificarea din partea ROGBC, dezvoltatorul unui proiect rezidențial trebuie să îndeplinească anumite cerințe obligatorii și să obțină un număr minim de puncte în urma evaluării de clădire verde. Proiectele se pot califica pentru pre-certificare odată ce dezvoltatorul în cauză a încorporat cerințele ROGBC în proiectarea construcției și a transmis organizației noastre documentele relevante. Certificarea finală a ROGBC se acordă de îndată ce proiectul este finalizat” adaugă Elena Rastei, Certification Coordinator, Romanian Green Building Council.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.