Agentia pentru Protectia Mediului Mehedinti trece printr-o situatie dificila

0
525
Agentia pentru Protectia Mediului Mehedinti trece printr-o situatie dificila
Agentia pentru Protectia Mediului Mehedinti trece printr-o situatie dificila

Atat politica paguboasa a ultimilor ani, cat si proasta gestionare a banului public in primele luni ale acestui an au facut ca Agentia pentru Protectia Mediului Mehedinti sa se confrunte astazi cu o situatie destul de dificila. Asta ne spune directorul A.P.M. Mehedinti, Mihai Demian.

– Domnule director, am inteles ca Agentia pentru Protectia Mediului Mehedinti trece printr-o situatie destul de delicata din punct de vedere financiar. Care este situatia la ora actuala si care credeti dumneavoastra ca sunt motivele ce stau la baza problemelor cu care se confrunta astazi aceasta institutie.

– Agentia pentru Protectia Mediului Mehedinti trece printr-o situatie financiara mai dificila din cauza faptului ca bugetul pe anul 2012 a fost disproportionat. Mai pe intelesul tuturor, pe trimestrele I si II, institutia a avut alocate sume importante de bani, iar pe trimestrele III si IV sumele sunt foarte mici. Asa s-a ajuns in aceasta situatie dificila de a fi la limita efectuarii platilor la utilitati.

– Sperati ca situatia sa se redreseze, din punct de vedere financiar, in perioada imediat urmatoare?

– Singura noastra sansa este ca Guvernul sa fie alcatuit cat mai repede cu putinta astfel incat sa avem un buget, bugetul fiind extrem de important pentru o institutie ca aceasta care efectueaza numeroase deplasari in teren pentru identificarea de amplasamente si realizarea de masuratori in domeniul protectiei mediului, iar lipsa banilor ar insemna blocarea acestor activitati strict necesare

– Aveti sustinere din partea Ministerului Mediului sau….

– Din activitatile derulate de Ministerul Mediului in ultimele sase luni am simtit o preocupare permanenta a conducerii acestui minister de a repara greselile facute de fosta conducere a acestui important organism. Cu foarte mari eforturi s-au gasit resursele pentru a putea fi la zi cu platile si chiar am avut sume alocate pentru materialele necesare in efectuarea analizelor specifice activitatii Agentiei pentru Protectia Mediului Mehedinti. Mai mult incepand cu sfarsitul acestui an, mai precis mijlocul lunii noiembrie, prin noua reorganizare realizata la nivel national pentru a imbunatati activitatea in domeniul protectiei mediului, A.P.M. Mehedinti a primit puteri sporite, iar raspunderea a crescut foarte mult prin desfiintarea agentiilor regionale.

– Ce aduce nou acest transfer de putere?

– Activitatea de la agentiile regionale pentru obiectivele mari din judetul Mehedinti s-a transferat catre A.P.M. Mehedinti, cea ce inseamna o activitate suplimentara pe care o vom incerca sa o ducem la bun sfarsit cu profesionalism si implicare din partea tuturor angajatilor agentiei.

– Cum vedeti implicarea angajatilor?

– Eu personal vreau sa multumesc colegilor din cadrul unitatii pentru modul in care au raspuns cerintelor mele si ale posturilor pe care le ocupa si sper ca noile atributii pe care trebuie sa le asimileze sa le faca intr-un timp cat mai scurt, cu responsabilitate si cu multa daruire.

– Este sfarsit de an si vin sarbatorile de iarna. Aveti ceva de transmis angajatilor sau mehedintenilor?

Fiind sfarsit de an urez tuturor angajatilor, colaboratorilor si nu in ultimul rand mehedintenilor, sa aiba parte de un mediu mai sanatos prin implicarea noastra, a tuturor si le doresc sarbatori de iarna cu multa sanatate, belsug pe masa si un sincer La Multi Ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.