O militanta ecologista locuieste de un an de zile pe o platforma instalata intr-un copac

0
379
Pana unde poate merge pentru a salva o padure!
Pana unde poate merge pentru a salva o padure!

Miranda Gibson nu trece neobservata in Australia: de un an, militanta ecologista de 31 de ani locuieste pe o platforma instalata intr-un copac, vrand sa faca astfel guvernul australian sa protejeze padurile din Tasmania impotriva exploatarilor forestiere, informeaza 7sur7.be.

Femeia intentioneaza sa ramana pe platforma suspendata cu cabluri la 60 m deasupra solului atat cat va trebui. Chiar daca ii lipsesc familia si prietenii, nu se pune problema sa renunte la aceasta forma de protest, iar hotararea ei a facut-o cunoscuta. Muzicieni ca Nick Cave, John Butler si Blue King Brown si-au exprimat sustinerea fata de actiunea ei.

Nu este un lucru obisnuit sa petreci astfel un an din viata. „A fost o experienta incredibila si unica. Este un drum lung si greu, dar ce este mai trist in aceasta poveste este ca trebuie sa mai stau aici fiindca padurea nu este inca protejata”, a spus Miranda Gibson.

Pe platforma ei nu se gaseste mare lucru: doar un compost drept toaleta si un mic panou solar ca sa isi incarce telefonul si laptopul. Din cand in cand vine cineva in vizita si oamenii ii aduc de mancare, insa, in rest, Miranda sta singura.

„Unul din lucrurile cele mai dificile este izolarea, departarea de familie si prieteni. Abia astept sa cobor si sa petrec timpul cu ei”, adauga ea.

Ca sa isi umple timpul si pentru ca oamenii sa ii inteleaga demersul, scrie pe blog si tot pe blog primeste sustinere din toate colturile lumii.

Deocamdata nu s-a luat nicio decizie in privinta protejarii padurii tasmaniene, incheie 7sur7.be.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.